Arsenal pole 11 järjestikust liigahooaja avamängu kaotusekibedust tundnud ja ega tänagi Sunderlandil seda seeriat kerge lõpetada pole. Emirates Stadiumil on mängu kindel favoriit kodumeeskond, kuigi põhirivistusest on neil mitu mängijat puudu.

Kõige märgatavam puuduja on loomulikult eile Manchester Unitediga käed löönud Robin van Persie. Ründefaasis peaks hollandlase asemel põhitegijateks tõusma klubi suve täiendused Santi Cazorla (mängib täna ilmselt keskpoolikus), Lukas Podolski (vasakul äärel) ja Olivier Giroud (tipuründes). Hooajaeelsetes kohtumistes näitasid mehed end positiivsest küljest ja Arsenali pooldajad loodavad näha sarnast mängupilti tänagi.

Arsenali kaitseliinist on puudu paremkaitsja Bacary Sagna, kelle murdunud jalg peaks mängukõlblikuks saama alles oktoobris. Kahtluse all oli ka Laurent Koscielny osalemine tänases mängus, aga viimaste andmete kohaselt on ta pisivigastusest taastunud ja alustab keskkaitses koos eile meeskonna uueks kapteniks saanud Thomas Vermaeleniga.

Arsenali poolkaitse on meeskonna tugevaim lüli, kui lugeda sinna alla ka suvised ostud Cazorla ja Podolski. Seega pole sugugi kindel, millise algkoosseisuga Arsenal tänast mängu alustab. Kuna üsna suure tõenäosusega liitub kaitsev poolkaitsja Alex Song lähipäevil Barcelonaga, ei pruugi meeskonna peatreener Arsène Wenger temaga täna arvestada. Põlvevigastusega on veel mitu kuud palliplatsilt eemal endiselt noor ja talendikas Jack Wilshere. Pikem vigastuspaus vaevab ka Thomas Rosickyt, hiljemalt hooaja teiseks mänguks (kui mitte juba tänaseks) peaks mängukõlblikuks saama Alex-Oxlade Chamberlain.

Tipuründes ei tohiks vähemalt algkoosseisu osas suuri küsimärke olla. Mängu peaks kindlasti alustama Giroud, kuid tõenäoliselt lülitub mingil hetkel mängu ka eelmisel hooajal kesiselt mänginud ent hooajaeelsetes kohtumistes end heast küljest näidanud Gervinho.

Arsenali üks võimalikest algkoosseisudest (siinkirjutaja arvates):

Szczesny
Djourou, Koscielny, Vermaelen, Gibbs
Ramsey, Arteta
Walcott, Cazorla, Podolski
Giroud

Sunderlandi eeldatav algkoosseis (Goal.com`i arvates)

Mignolet
O'Shea, Bramble, Cuellar, Richardson
Larsson, Cattermole, Colback, McClean, Sessegnon
Saha