Tottenham alustas mängu paremini ning 10. minutil sai vaev ka tasutud, kui endine Arsenali ründaja Emmanuel Adebayor Tottenhami 1:0 juhtima viis.

Vaid seitse minutit hiljem sai Adebayor punase kaardi, kui niitis karmilt maha Arsenali keskväljamootori Santi Cazorla. Edasi pidi Tottenham mängima seega 10 mehega.

17. minutist kuni kohtumise lõpuni dikteeris mängu kodumeeskond.

Ajutiselt rünnakule lülitunud Per Mertesacker, kes põhikohana siiski keskkaitsja, viigistas seisu 23. minutil, kui kerkis Walcotti tsenderduse järel kõige kõrgemale ja palli peaga väravasse suunas.

Arsenal jätkas ründamist ja 42. minutil õnnestus neil kohtumist juhtima asuda. Meeskonna teise värava autoriks oli Lukas Podolski, kelle löök Tottenhami kaitsja William Gallas`i puutest veidi suunda muutis ja väravasse jõudis.

See polnud aga avapoolaja viimane värav, sest 45. minutil oli täpne hooaja alguses väravalöömisega raskustes olnud Olivier Giroud. Suurepärase eeltöö tegi Arsenali kolmandale väravale Cazorla.

Ka teisel poolajal jätkas Arsenal ründamist ning 60. mänguminutil pidi Hugo Lloris`, kes asendas täna Tottenhami väravasuul meeskonna senist põhiväravavahti Brad Friedelit, palli enda selja tagant juba neljandat korda välja võtma, kui Cazorla kodumeeskonna ilusa rünnaku täpse löögiga lõpetas.

71. minutil õnnestus Gareth Bale`il veidikenegi Tottenhami poolehoidjatesse lootust süstida, kui täpse löögiga Arsenali väravasse naasnud Wojciech Szczesnyt üllatas ja vahe 2:4 peale vähendas.

Kohtumisele pani 90. minutil punkti Walcott, kes täna vaatamata mõnele väravavõimaluse luhtamisele hea mängu tegi.

Arsenal alistas selle kalendriaasta jooksul juba teist korda kodustaadionil oma põhirivaali Tottenhami 5:2.

Liigatabelis kerkis Arsenal kuuendaks, möödudes ka Tottenhamist. Arsene Wengeri juhendataval Arsenalil on nüüd 19 punkti, Andre Villas-Boasi Tottenhamil 17 silma. Teised selle vooru mängud peetakse täna, homme ja ülehomme.