Operi sõnul hakkas jalgpallijuht Pohlak teda lihtsalt mustama, kirjutab Eesti Päevaleht. “Olen koondise peatreeneri Viggo Jenseniga rääkinud ja tal polnud mingeid etteheiteid, et mängisin kaks päeva pärast Eesti–Andorra kohtumist koduklubi Kerkrade Roda eest,” sõnas Oper.

“Üks päev enne koondise mängu Andorraga ei saanud ma normaalselt treenidagi, sest olin venitanud eelnevalt Hollandi liiga avavoorus reielihast! Et käisin läinud reedel Roda eest väljakul, tulenes klubi peatreeneri Raymond Atteveldi pakkumisest, et mängiksin vaid nii kaua, kui jaksan,” lisas Eesti esiründaja.

“Heast sportlikust vormist pole veel haisugi. Liigutused väravaesisel ei ole nii automaatsed nagu hea vormi korral — mul on olnud mõlemas Hollandi liiga kohtumises väga häid võimalusi, mis kõik luhtusid,” tunnistas Oper.

Kerkrade Roda ründaja sõnul selgitanud ta eile olukorda samamoodi nagu praegu ka Aivar Pohlakule, kuid viimane ei tahtnudki aru saada. “Ta soovis, et oleksin enne reedest mängu talle helistanud. Ei pidanud seda vajalikuks, sest pole kunagi varem mängu eel kedagi teavitanud, et jooksen väljakule,” lisas Oper.

Eestlane ei julge täna veel lubada, et saab 8. septembril Horvaatias ja 12. septembril Makedoonias mängida 90 minutit, sest pole veel päris mänguvalmis.

Jalgpalliavalikkuses tekitas läinud reedel hämmeldust tõsiasi, et juba kaks päeva pärast Eesti koondise EM-valikmängu Andorraga esindas Andres Oper koduklubi Kerkrade Rodat Hollandi liiga kohtumises Almelo Heraclesega. “Tuleb tunnistada, et Andres vedas meid alt,” kurjustas Pohlak eilses SLÕhtulehes, ähvardades Operi edaspidi üldse koondisekutsest ilma jätta.