•• Andrei, naasid nädal tagasi lepinguta Hiinast, kus käisid katsetel. Kuidas praegu töökoha otsingud edenevad?

Het­kel on vai­kus. Oo­tan veel nä­da­la, mit­te kauem, sest nüüd oleks tar­vis nii rut­tu kui võima­lik klu­bi lei­da. Tu­leb ju ha­ka­ta ku­sa­gil tree­ni­ma ja män­gi­ma.

Mul on küll min­gid võima­lu­sed Skan­di­naa­vias, aga need po­le sa­da prot­sen­ti kind­lad. Kui ma järg­mi­se nä­da­la al­gu­seks Skan­di­naa­via­ maa­dest head klu­bi ei leia, alus­tan lä­birää­ki­mi­si Ees­ti klu­bi­de­ga.

•• Mida? Kas see tähendab kuulsusrikka karjääri luigelaulu?

Ei, ta­hak­sin veel jät­ka­ta, kuid pean en­da­le aru and­ma, mil­li­ses olu­kor­ras olen. Män­gi­sin ju vii­mati sep­temb­ri al­gu­ses Bel­gias, kus sain Ees­ti koon­dist esin­da­des ras­ke pea­vi­gas­tu­se. See trau­ma tõmbas kriip­su pea­le võima­lu­se­le pi­ken­da­da sügi­sel le­pin­gut vii­ma­se tö­öand­ja Mosk­va Him­ki­ga või siir­duda tal­vel mõnda tei­se mees­kon­da, ku­na olin nii pi­kalt au­dis.

Na­gu kõik­jal mu­jal­gi, va­lit­se­vad prae­gu jalg­pal­lis­ki kee­ru­li­sed ajad. Män­gi­jail on vä­ga ras­ke uut klu­bi lei­da. Kah­juks sain vi­gas­ta­da va­lel ajal, kui nii võib öel­da – vaid mõni kuu en­ne keh­ti­va le­pin­gu lõppu. Kõik vä­he­gi võima­li­kud ko­si­la­sed hak­ka­sid kart­ma, kas olen ik­ka võime­li­ne tipp­ta­se­mel oma karjää­ri jät­ka­ma, ega jul­ge­nud mi­nu pal­ka­mi­se­ga ris­ki­da.

See­ga tun­dub prae­gu ai­nuvõima­lik va­riant män­gi­da paar-kolm kuud Ees­ti meist­rivõist­lus­tel, mil­le jä­rel saak­sin hin­na­ta, kas sport­lik vorm on veel pii­sav mõnda tu­ge­va­mas­se lii­gas­se siir­du­mi­seks.

•• Miks mitte! Nii kõrge klassiga palluri naasmine kodumaale kasvataks ju huvi Eesti liigas toimuva vastu!

Prae­gu­ses olu­kor­ras on Ees­tis­se naas­mi­ne pä­ris suur võima­lus. Loo­de­ta­vas­ti lei­dub siin klu­bi­sid, kes an­nak­sid mul­le võima­lu­se end näi­da­ta. Mul­le oleks see vä­ga ka­su­lik ja fän­ni­de­le loo­de­ta­vas­ti hu­vi­tav! Ku­na mu eel­mi­ne tö­öand­ja oli vä­lisk­lu­bi ning prae­gu olen va­baa­gen­di staa­tu­ses, siis ei oleks lä­hia­jal Ees­ti lii­gas­se üle­ko­li­mi­sel ka min­geid ta­kis­tu­si.

•• Millised Eesti klubid kõne alla tuleksid?

Et vor­mi jõuda, olen vii­ma­sel ajal har­ju­ta­nud FC Flo­ra juu­res – vii­ma­ti es­masp­äe­val. Aga olen val­mis rää­ki­ma ka teis­te klu­bi­de­ga. Mui­du­gi üks tin­gi­mus mul on: Ees­tis män­gi­ma ha­ka­tes ta­han jää­da Tal­lin­na.

•• Tasemel meeskondi on Tallinnas kaks, Flora kõrval ka FC Levadia.

Ma ei ole kum­ma­ga­gi veel lä­birää­ki­mi­si alus­ta­nud. Aga ma ei vä­lis­taks ka Nõmme Kal­jut.

•• Miks Hiina-variant lörri läks?

Pol­nud pä­ris see, mi­da oo­ta­sin – agen­ti­de jutt ei vas­ta­nud te­ge­lik­ku­se­le. Mind kut­su­ti küll ühe kõrg­lii­gak­lu­bi juur­de Lõuna-Hii­nas­se nä­da­laks kat­se­te­le, kuid suu­re osa sel­lest ajast ei tei­nud ma mi­da­gi... Tõsi, seal on vä­lis­maa­las­te­le vä­ga suu­red nõud­mi­sed, sest nei­le maks­tak­se ko­ha­li­kest mitu kor­da­ roh­kem pal­ka.

Arvamus

Igor Prins,

FC Levadia peatreener

Stjopa (Stepanovi hüüdnimi – toim) on saadaval? Oh, oh, oh... Ta on muidugi mängumees ja temast oleks igale Eesti klubile suur abi, aga minu teada on FC Flora teinud talle juba mingisuguse pakkumise. Ja kui ta veel Floraga treenimas käib, siis peaks spekulatsioonidel, millises Eesti klubis ta mängima hakkab, muidugi lõpp olema!

Tema palkamisega kaasneks palju küsimusi, millest peamine on see, kui kauaks ta Eestisse jääks. Kindlasti on tal veel potentsiaali välismaal mängida ja usun, et ta tahabki seda peagi jälle teha. Aga mis siin ikka heietada – kui Stjopa sooviks Levadias mängida, siis tuleks seda temaga arutada.