City lõpetas 24-aastase jalgpalluriga lepingu mullu jõulude ajal, kui kaotas lootuse jalgpallitähte alkoholist ja kasiinodest eemal hoida.

Johnson tunnistas Manchester Evening Newsile antud avameelses intervjuus, et on oma elu suurima võimaluse alkoholi ja hasartmängude tõttu maha mänginud.

"Olen rohkem pettunud, kui keegi teine. Aga selline see olukord on. Olen viimastel aastatel oma psüühilise tervise tõttu korduvalt kliinikutes ravil käinud," rääkis Johnson. "Oleksin tänulik, kui mind jäetaks nüüd üksi, et ma saaksin nii oma ülejäänud elupäevad veeta."

Johnson tunnistas, et praeguses seisundis ei ole tal lootuski üheski jalgpalliklubis lepingut teenida.

Manchester City palkas Johnsoni 2004. aastal Evertoni noorteakadeemiast. Kahe aasta pärast tegi alles 18-aastane Johnson City täiskasvanute meeskonnas debüüdi ja murdis ennast põhikoosseisu.

Samal aastal ennustasid nii Inglismaa koondise ekstreener Sven-Göran Eriksson kui Manchester City ekstreener Mark Hughes, et Johnsonist saab aastate pärast Inglismaa koondise suurim tähtmängija.

2007/08 hooajal, mida Johnson alustas suurepärases vormis, tabas teda tõsine kõhulihase vigastus. Lisaks pidi ta käima songa operatsioonil. Hooajal 2008/09 vigastused jätkusid ja ta sai platsile vaid kahel korral.

Alates 2010. aastast pole Johnson City eest enam kordagi mänginud. Osaliselt on süüdi olnud vigastused, kuid peamiselt hoopis joomisest tingitud vilets füüsiline vorm ja psüühiline seisund. Noormees pääses vahepeal ajakirjandusse vaid purjuspäi autojuhtimise tõttu.

Tänavu jaanuaris avaldati Johnsonist Inglise ajakirjanduses pilt, kus endisest noorest suurepärases vormis jalgpallurist oli ühtäkki saanud ülekaaluline ja habetunud keskealine mees.

City tegi detsembris Johnsoniga lõpparve, makstes mehele tema lepingu viimase kuue kuu palga välja. Inglase palganumber oli viimased viis hooaega 25 000 naelsterlingit nädalas.

Johnsoni endine meeskonnakaaslane Citys, Saksamaa legend Dietmar Hamann, kirjutas Twitteris: "Loodan, et Michael Johnson suudab end uuesti jalule võidelda... ta oli suurim talent Inglismaa jalgpallis pärast Steven Gerrardi... Kunagi pole liiga hilja Johnno!"