25-aastane Evans sai 2012. aasta aprillis viieaastase vanglakaristuse, kui ta mõisteti süüdi 19-aastase neiu vägistamise eest ühes hotellitoas.

Endine Manchester City mängumees tunnistas, et astus tütarlapsega vahekorda, kuid süüdistaja sõnul oli viimane sellest aru saamiseks liiga purjus.

Evans pääseb vabadusse oktoobris ning klubi fännid ootavad teda meeskonda tagasi. "Ta on oma aja ära istunud, karistuse saanud ning me võtaksime ta tagasi. Sellised head mängijad peavad mängimist jätkama ning me kahetseksime, kui ta seda mõne teise meeskonna eest teeks," ütles Sheffield Unitedi fännklubi liige Alan Smith Sky Newsile.

Siiski pole mitte kõik inimesed Evansi jalgpallikarjääri jätkumise poolt. Sheffield Unitedi esimees Kevin McCabe'ile on adresseeritud vastavasisuline petitsioon pea 60 000 allkirjaga.

"Loomulikult on iga süüdi mõistetud kriminaali õigus karistuse ära kandmise korral tööle naasta. Oleme absoluutselt selle poolt. Kuid samal ajal tahame Sheffield Unitedit kutsuda üles väga hoolikalt mõtlema, millise sõnumi nad välja saavad, kui nad palkavad kellegi, kes on nii tõsises kuriteos süüdi tunnistatud," ütles Rape Crisis England and Wales organisatsiooni pressiesindaja Katie Russell.

"Kui nad otsustavad seda teha, mis on nende õigus, nõuame neilt, et nad mõtleksid tõsiselt, millist mõju avaldab see nende arvukatele toetajatele ning soovitame neil tõsiselt teha seksuaalvägivalla suhtes väga tugev avaldus ning selgeks teha, et naistevihkamist, seksismi ja seksuaalset vägivalda jalgpallis ei tolereerita."

Sheffield United on keeldunud kommenteerimast kuuldusi, mille kohaselt on peatreener Nigel Clough Evansit vanglas külastanud, kuid kinnitas, et klubi on temaga pärast süüdimõistmist ühenduses olnud.

Sheffield United on Inglise tugevuselt kolmanda liiga (League One) klubi, kelle ridadesse kuulus 2009.-2012. aastani väravavaht Mihkel Aksalu.