Et Inglise vuti jälgimist veelgi põnevamaks teha, toome välja igast meeskonnast ühe mängija, kelle taust on ehk veidi huvitavam kui keskmisel Inglismaal mängival mehel (valik on äärmiselt subjektiivne!). Kolmandas osas on luubi all hetkel kohtadel 6-10 paiknevad klubid ja nende mängijad.

Everton's Coleman challenges Hull City's Quinn during their English Premier League soccer match at Goodison Park in Liverpool
10. Everton 21 punkti - Seamus Coleman (kaitsja)
Nii Evertonis vasakul äärel tegutsevat Leighton Bainesi kui teda teisel äärel assisteerivat Seamus Colemani peetakse väga mitmekülgseteks kaitsjateks. Näiteks mullu olid nad meeskonna resultatiivsuse edetabelis (väravad + väravasöödud) vastavalt kolmas ja neljas (!). Kui väljakul on nimetatud meeste mängustiilid vaid veidi erinevad (Bainesil täpsem löök jms), siis heites pilgu nende sünnitunnistusele, tuleb välja ka üks suurem erinevus - Bainesil täitus hiljuti 30 aastat, Coleman on aga alles 26 ning tema paremad aastad peaksid seega veel ees seisma. Tänavu on iirlase, kes murdis aastate eest end esmakordselt Evertoni algkoosseisu muide poolkaitsjana (mängib samal kohal vahel ka praegu), esitused olnud isegi niivõrd muljetavaldavad, et väidetavalt on tema palkamiseks valmistumas Jose Mourinho ja Londoni Chelsea. Olgu lisatud, et Evertonis, nagu ka pea kõigis ülejäänud esikümne klubides, on huvitavaid mängumehi üle ühe ning näiteks Ross Barkley ja Muhamed Besic jäävad antud rubriigis teenimatult tähelepanuta.
498499413
9. Swansea City 22 punkti - Wilfried Bony (ründaja)
Kui hooaja alguses oli Swansea ainus regulaarne oht vastaste värava all poolkaitsja Gylfi Sigurdsson, siis viimaste kuude jooksul on treener Garry Monkil olnud võtta ka ründaja, kes oma ülesannetega kenasti toime tuleb. Viimases kümnes liigamängus 8 väravat löönud Elevandiluuranniku koondislane Wilfried Bony tee Euroopa tippliigasse pole olnud kerge - enne Swanseaga liitumist pidi ta tõestama oma headust kolm aastat Tšehhi ja teised kolm aastat Hollandi liigas. Pole kahtlustki, et lepingule mõne Euroopa tippklubiga on 26-aastane Bony hetkel lähemal kui kunagi varem.
Ayoze Perez of Newcastle United runs past Gary Cahill of Chelsea during their English Premier League soccer match at St James' Park in Newcastle
8. Newcastle United 23 punkti - Ayoze Perez (ründaja)
Alan Pardew suvise üleminekuperioodi õnnestuimaks ostuks võib pidada ilma kahtluseta vaid 2 miljonit naela maksma läinud 21-aastast Ayoze Perezit. Mullu Hispaania tugevuselt teises liigas 16 väravat löönud Perezi vastu tundsid tõsisemat huvi nii Barcelona, Madridi Real kui ka Porto, ent ründaja (ja tema agent) lükkas nimetatud klubide pakkumised tagasi, valides üllatuslikult hoopis aastaid Inglise kõrgliiga keskmike hulka kuulunud Newcastle'i. Tagantjärgi paistab otsus olevat igati õige, sest Perez suutis end kiirelt murda meeskonna algkoosseisu ning vähem kui kahe kuuga on tal kirjas juba neli tabamust.
Tottenham Hotspur's Kane celebrates his goal against Swansea City during their English Premier League soccer match at the Liberty Stadium in Swansea
7. Tottenham Hotspur 24 punkti - Harry Kane (ründaja)
Tottenhami hooaeg pole alanud (taas) loodetud moel, ent uusi ja huvitavaid nimesid leidub meeskonna põhikoosseisust ehk isegi rohkem kui varasematel aastatel. Kui poolkaitses on esile kerkinud Nacer Chadli, kes veel mullu ei suutnud kuidagi leida oma kohta meeskonnas, ning kõrgliigas debüüthooaega tegev Ryan Mason, siis ründajatest on viimastel nädalatel oma kogenud kolleegide Emmanuel Adebayori ja Roberto Soldado asemel särama löönud 21-aastane Harry Kane. Kaks suve tagasi Tallinnas peetud U19 EM-il Inglismaa koondises võtmerolli kandnud Kane on pärast paariaastast ooteaega jõudnud oma kasvatajaklubis põhikoosseisu. Seda, kuivõrd palju Kane'ile taolise võimaluse saamine tähendab, võib aru saada juba pelgalt tema ülientusiastlikku mängustiili vaadates. Esmalt, Spursi rünnakud on hakanud suuresti just läbi tema käima, teisalt teeb ta oma meeletu kaitsetööga silmad ette nii Adebayorile kui Soldadole. Kane on heas mõttes tõeline Inglise jalgpallur.
Southampton's Graziano Pelle is challenged by Manchester United's Chris Smalling during their English Premier League soccer match at St Mary's Stadium in Southampton
6. Southampton 26 punkti - Graziano Pelle (ründaja)
Suur roll Southamptoni tänavuses fantastilises hooaja alguses oli Graziano Pellel. Mees, kelle meeskonna poolehoidjad võtsid omaks momentaalselt, oli aastaid Euroopa mõistes täiesti tundmatu ründaja. Olles kuulunud varem nii Lecce, AZ kui Parma hingekirja, sai emotsionaalne itaallane oma karjäärile tõelise hoo sisse alles kaks aastat tagasi, 27-aastaselt, kui Parma ta Feyenoordi laenule saatis. Avahooaeg Feyenoordis õnnestus ning liiga paremuselt teise väravakütina hooaja lõpetamine (esimene oli muide Wilfried Bony) ei jätnud klubile mitut varianti: ta osteti Parmalt ära. Kui esimesel hooajal lõi Pelle Eredivisies 27 väravat, siis teisel aastal andsid talle väravalööjate edetabelis sama koha 23 tabamust. Lisaks väljakul saavutatuga võitis Pelle omale palju poolehoidjaid juurde ka ühes intervjuus, kus ta kriitilise ajakirjaniku süüdistustele - justkui kaotas meeskond mängu vähese tahtejõu tõttu - itaallasele omaselt tuliselt vastu vaidlema asus. Sel suvel liikus Pelle koos Feyenoordi treeneri Ronald Koemaniga Southamptonisse (tema üleminekusumma oli 8 miljonit naela), kus üheskoos tehti hooajale taas imeline algus. Ent sellest sügisest ka Itaalia koondist esindav Pelle mäng on jäänud viimastel nädalatel koos vigastustest räsitud Southamptoniga toppama ning hooaja esikolmikus lõpetamisest vaevalt enam unistadagi julgetakse.