Et Inglise vuti jälgimist veelgi põnevamaks teha, toome välja igast meeskonnast ühe mängija, kelle taust on ehk veidi huvitavam kui keskmisel Inglismaal mängival mehel (valik on äärmiselt subjektiivne!). Teises osas on luubi all hetkel kohtadel 11-15 paiknevad klubid ja nende mängijad.

Sunderland's Jozi Altidore challenges Liverpool's Kolo Toure during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool
15. Sunderland 16 punkti - Jozy Altidore (ründaja)
Jozy Altidore, keda tuntakse kindlasti pigem tema esituste tõttu USA koondise eest, pole Inglise kõrgliigas läbilöögini jõudnud. Oma debüüdi tegi ameeriklane Premier League'is tegelikult juba hooajal 2009/2010, kui mängis Hull Citys, ent 28 mänguga lõi ta seal vaid ühe värava. Nii tema esimene periood saareriigis ka lõppes. Teise võimaluse sai Altidore poolteist aastat tagasi, sõlmides lepingu Sunderlandiga, kuid ka legendaarse Gus Poyeti all pole pikakasvulise ründaja mäng ootustele vastanud. Saldoks liigas 40 mängu ja 1 värav. Silma tasub 25-aastasel Altidore'il siiski vähemalt lähiajal peal hoida, sest kahes viimases mängus kuulus ta põhiründaja Steven Fletcheri vigastuse tõttu algkoosseisu (need on ühtlasi ka ainsad mängud, kus ta tänavu liigas põhisse on pääsenud).
Saido Berahino of West Bromwich Albion and Phil Jones of Manchester United fight for the ball during their English Premier League soccer match at The Hawthorns in West Bromwich
14. West Bromwich Albion 17 punkti - Saido Berahino (ründaja)
Saido Berahino näol on tegemist ühe senise hooaja suurüllatajaga. WBA kasvandik murdis end mullu põhimeeskonnas algkoosseisu, ent üleliia palju väravaid temalt debüüthooajal ei tulnud - 28 mänguga 5 tabamust. Käimasolevat hooaega alustas 21-aastane Burundilt pärit ründaja, kes mängis muide 2011. aastal Inglismaa noortekoondise eest Tallinnas peetud EM-il, juba hoopis teise mehena, lüües esimese üheksa liigamänguga 7 väravat. Tõsi, pärast 22. oktoobril alkoholijoobes 177 km/tunnis autoga kihutamist on Berahino üheksa mänguga löönud vaid ühe värava, sellegi juba enam kui poolteist kuud tagasi. 
498499097
13. Aston Villa 19 punkti - Tom Cleverley (poolkaitsja)
Tom Cleverley mängis kolm eelmist hooaega Manchester Unitedis, ent rahul polnud meeskonna poolehoidjad temaga õieti kunagi. Jah, oma positsiooni - kontrolliv poolkaitsja - tõttu polegi tema ülesanne iga mäng väravaid lüüa, ent eriti just mullu David Moyesi all tekkis paljudel Cleverley esitusi vaadates küsimus, kas ta ikka on õige mängija nii kõva klubi algkoosseisu. Lõpuks jõudis sama arusaamani ka klubi ise, kes saatis ta suvel Aston Villasse laenule. Uues meeskonnas on Cleverley olnud kindel põhimees ja kuigi suures vaimustuses temast endiselt ei olda, näitab kasvõi see, et ta on loonud tänavu sama palju väravavõimalusi kui kogu eelmise hooajaga ManU-s kokku, nii mõndagi.
498499373
12. Stoke City 19 punkti - Bojan Krkic (ründaja)
Bojan Krkic käekäik Stoke'is on huvitav mitmel põhjusel. Esmalt seetõttu, et tegu on ikkagi Barcelona kasvandiku ja umbes viie aasta taguse supertalendiga. Teisalt oleks tema mängustiili poolest (kiire ja tehniline) ebasobivamat meest Stoke'i (vähemalt traditsioonilisse Stoke'i) võimatu leida. Ometi on Serbiast pärit Kataloonia (!) koondislane teinud oma Inglismaa-karjäärile särava alguse. Regulaarselt algkoosseisu on ta kuulunud alates 10. mänguvoorust ning olgugi, et väravaid on kirjas liigas seni vaid kaks, võib klubi tema etteastetega igati rahul olla - pea igas mängus on just tema loonud Stoke'i mängijatest enim väravamomente.
11. Liverpool 21 punkti - Alberto Moreno (kaitsja)
Kuna Gerrardidest, Balotellidest ja Sturridge'itest räägitakse igal momendil niikuinii, toogem Liverpoolist esile seekord vasakkaitsja Alberto Moreno. 22-aastane hispaanlane on olnud biitlite linnas üks väheseid põhikoosseisu kuuluvaid mehi, kelle mänguga võib Brendan Rodgers seni enam-vähem rahul olla. Oma kasvatajaklubis Sevillas murdis Moreno end algkoosseisu umbes-täpselt kaks aastat tagasi, hooaja keskel, ning sinna ta ka jäi, aidates klubi mullu liigas viiendaks. Vasakkaitsja senine parim esitus Liverpooli eest pärineb kahtlemata mängust Tottenhamiga, kus ta oma väljakupoolel vastaselt palli ära võttis, seejärel pika spurdi tegi ning lõpetuseks täpse löögiga liiga ühe parema väravavahi Hugo Llorisi üle mängis.