Kuigi Eesti jalgpallikoondis ei saanud suvel ametisse astunud peatreener Karel Voolaidi juhtimisel ühtegi võitu, kinnitati ta järgmiseks aastaks samasse ametisse. Alaliidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul oli õhus veel variante – tegemist oli välismaalastega –, kuid lõpuks langes kaalukauss selgelt senise peatreeneri kasuks.

„Jalgpalliliidu juhatusel oli Karelile ühehäälne toetus. Ka mängijad olid ja on väga selgelt tema selja taga. Kohe pärast mängu Hollandiga palus Konstantin Vassiljev, et annaksin Karelile võimaluse jätkata. Kuigi töötajad ei peaks alati juhti valima, siis oli see selge märk,” selgitas Pohlak, kelle sõnul oli viis kuud kestnud töö peatreenerina hinnangu andmiseks liiga lühike aeg. „Nüüd on meil märtsis kaks maavõistlust, juunis Balti turniir ja veel üks maavõistlus. Need on ettevalmistus sügisesteks rahvuste liiga mängudeks.”

Voolaid annab endale aru, et peatreenerina peab ta vastutama meeskonna tulemuse eest. Seni pole tal õnnestunud endale võitja mainet luua. Probleemsed on peamiselt mängu lõpud. Pohlaku hinnangul viitab see paljude noorte treenerite soovile igal juhul võita. Ent mõnes olukorras oleks mõistlikum rahulduda n-ö tugeva viigiga.

„Peatreener vastutab tulemise eest ja peab tulemust tegema. Mul pole midagi praegu letti lüüa, aga töötan selle nimel, et need võidud tuleksid. Seda on vaja meile kõigile,” arutles Voolaid. „Uuel aastal pole meil nii tugevaid vastaseid kui tänavu. Mängime meeskondadega, keda me võime hakata võitma, keda me peame ja tahamegi võitma hakata. Uue hooaja mängud hakkavad olema teistmoodi.” Tänavu suvel pidi Voolaid viima hoolealused Hollandi ja Saksamaa vastu, kuid uuel aastal mängitakse peamiselt n-ö Valgevene tüüpi meeskondadega.

Suvel tagasiastunud Martin Reimilt töö üle võtnud Voolaid tegi meeskonna koosseisus muudatusi ja pälvis sellega Pohlaku kiituse. Sama hooga muutused enam ei jätku. „Mingiks hetkeks peaks nüüd tulema meeskonnas stabiilsus, kuid 25–30 mängija näol on meil tekkinud tugev kooslus. Kui ring läheb suuremaks, on küsimus, kas suudame nad sulandada meeskonda,” sõnas ta.