Itaallane lisas: „Kui läheme väljakule vale mentaliteediga, võib olla tulemust raske saavutada. Peame austama oma vastast ning inimesi, kes staadionile tulevad, sest nad on pileti eest raha maksnud. Ühtlasi peame olema ettevaatlikud kaartide suhtes, kui tahame täiskoosseisus EM-finaalturniiri alustada. Peame end homsele mängule sajaprotsendiliselt pühendama ning otsustama, kas mängime homme šõu või tulemuse peale. Kõik ootavad meilt võitu.“

Kuigi 4:0 seis on turvalisem, kui iirlased eales lootnud oleks, jäi koondise kapten Robbie Keane oma vastase suhtes viisakaks, öeldes, et Tallinnas toimunud väravatesadu teeb nende meeskonna ettevaatlikuks.

„Mulle pole veel päriselt kohale jõudnud, mis reedel juhtus. Mängijate jaoks on see väga suur saavutus ning kogu riik tunneb selle üle rõõmu. See, et meil nii palju väravaid lüüa lasti, teeb meid veidi ettevaatlikuks. Ma ei oska üldse öelda, kuidas nad homme mängivad. Jalgpallis võib kõike juhtuda. Peame olema professionaalsed ja oma töö korralikult ära tegema. Mängijad ei ole rumalad ja nad teavad seda samuti. Eestis oli meie eesmärk lüüa paar väravat, millega me hakkama saime ning me ei tohi oma toetajaid siingi alt vedada,“ rääkis Keane.

Dublini kesklinnast 30 minuti autosõidu kaugusel asuvas Iirimaa koondise peatuspaigas toimunud pressikonverentsile oli kogunenud ajakirjanikke poolesaja ligi. Guttenbergi sviidi nimeline ruum oli meediatöötajatest tulvil juba 20 minutit enne ürituse plaanitud algust. Kuna pressikonverents viibis teadmata põhjustel veerand tundi, sisustasid kohalikud ajakirjanikud selle aja üksteise artikleid arvustades ning vastastikku lõõpides.

Eriti suurteks naerualusteks sattusid kaaskolleegide poolt millegipärast need Iirimaa ajakirjanikud, kes külastasid paar tundi varem ka Eesti koondise pressikonverentsi. Tundub, et osade kohalike silmis on Eesti koondis juba oma nime maha teinud ega vääri enam kajastamistki.

Vaata pilte: