Seoses sellega, et Poom on parasjagu Derby Countys vanu aegu meenutamas, on paslik lisada üks video hooajast 1997/1998. Jah, jalgpallisõbrad, te mäletate õigesti, just siis, oma debüüthooajal Derbys, hiilgas toona 25-aastane Poom mängus Manchester Unitedi vastu penaltitõrjega. Tõsi, Eesti koondise pikaaegne väravavaht oli õnnetult libastudes ise penalti ka põhjustanud.

Esimest aastat oma uuel Pride Park staadionil mänginud Derby jaoks oli kõnealune hooaeg üks viimaste kümnendite edukamaid. Kevadel platseeruti liigas 9. kohale, hooaja meeldejäävamad hetked pakkusid 3:0 võit hilisema meistri Londoni Arsenali üle ning 2:2 viik Sir Alex Fergusoni hoolealustega. Mäletatavasti oli Derby poolehoidjatel pärast Poomi head tegutsemist kombeks hüüda kooris "Poooooom" (hääldus: Puuuuuum).

Poom mängis Derbys kuni 2002. aasta suveni, mil eestlane pärast oma koduklubi kõrgliigast väljalangemist Sunderlandi otsustas siirduda. Aasta hiljem, 2003. aasta septembris, lõi Poom Pride Parkil üle Euroopa kuulsaks saanud värava Derby vastu. Mängu kommentaatori sõnul oli tabamus "kõigi aegade parim väravavahi poolt löödud värav, sest tabamus sündis 90. minutil oma endise koduklubi vastu".

Head vaatamist!

Derby hooaja 1997/98 kokkuvõtte 1. osa (mäng Manchester Unitediga alates 1:20.42)