Nädal tagasi mängis Kalju avakohtumises Helsingis 0:0 viiki. Kaljule oli edasipääs ajalooline saavutus, sest varasemalt on eurosarjadest osaletud vaid Euroopa Liigas, kus kõigil kolmel korral on kaotatud juba esimesele vastasele. Viimati pääses Meistrite Liigas teisest kvalifikatsiooniringist kaugemale Levadia, kes oli 2009. aastal üllatuslikult parem Poola meistrist Krakowi Wislast.

Kohtumine algas üpris tagasihoidlikult mõlemalt poolelt ja kuigi soomlased valdasid enamjaolt palli, ei suutnud kumbki meeskond midagi ohtlikku luua. Kõik muutus aga 28. minutil, kui Yankuba Ceesay Ken Kallaste antud nurgalöögi uhke pealöögiga väravasse lõi ja Kalju 1:0 juhtima viis.

Soomlased jätkasid pealetungi, kuid edutult. Kalju kaitses tublilt ning juba 7 minutit hiljem suutis Vladimir Voskoboinikov ette söödetud palli peaga edasi Damiano Quintierile sööta, kes kaitsjast mööda mängis ja Kalju 2:0 juhtima viis.

Teine poolaeg algas soomlaste poolelt taas aktiivselt, kuid mida aeg edasi, seda enam lõi ohtlikke olukordi ka Kalju. 64. minutil vormistas Soome klubi siiski esimese värava selles eelringis, kui Demba Savage peaga nurgalöögi väravaks lõi.

Minut-minuti järel aga soomlaste jaks rauges ja Kalju tõusis ühe enam esile. Ohtlikke olukordi oli mitmeid, eriti teisel poolajal sekkunud Maehara Hirokilt, kes korra kauni pommlöögiga hakkama sai, kahjuks suutis soomlaste väravavaht selle tõrjuda. Tarmo Neemelo ja Hiroki koostööst suudeti veel lõpuminuteil pall vastaste küljevõrku lüüa. Väravaid aga enam ei sündinud ja Kalju pidas vastu ning võttis väärt võidu.

Eesti meisterklubi järgmise ringi vastaseks on Tšehhi klubi Viktoria Plzeň. Tšehhi meeskond võitis kordusmängus võõrsil Bosnia klubi FK Željezničar 2:1, avamängus koduplatsil oldi nädal varem parem 4:3.

Vaata Kalju-HJK mängu väravaid: