Itaalia otsustas mängu saatuse suuresti juba avapoolajal, kui Giuseppe Rossi ja Antonio Cassano viisid 39. minutiks itaallased Alberto Braglia staadionil 2:0 juhtima.

Vahetusest sekkunud Giampaolo Pazzini lõi teise poolaja keskel ka kolmanda värava. Itaallased lõid kahel korral ka posti.

Itaalia jätkab C-alagruppi kindla liidrina 16 punktiga 6-st mängust. Järgnevad Sloveenia 11 (7), Serbia 8 (6), Eesti 7 (6), Põhja-Iirimaa 6 (5) ja Fääri saared 1 (6). Juba teisipäeval mängib Eesti võõrsil Fääri saartega.


Mängu käik:
Itaalia - Eesti 3:0

21. Rossi, 39. Cassano, 68. Pazzini

II poolaeg:

Mäng on lõppenud seisuga 3:0 Itaaliale.

88. minut: Vunk lööb kaugelt. Buffon püüab küll raskusteta, kuid vaatamata sellele saab eestlane Itaalia publiku sooja aplausi osaliseks.

85. minut: Mängida on veel viis minutit, aga rahvas lahkub staadionilt. Itaalia võidus ei kahtle enam keegi.  Eesti fännitribüün on hiirvaikne.

83. minut: Ahjupera lööb kaugelt peale ja pall vuhiseb üsna napilt mööda.

78. minut: Seis püsib muutumatu. Eesti ei suuda midagi ohtlikku luua. Vassiljevist on keskväljal suur puudus.

70. minut: 4:0 oli õhus! Eesti kaitse taas puterdas, kuid itaallased lõid napilt mööda. Oli ka suluseis.

68. minut: Pazzini lööb 3:0! Vahetusest sekkunud mees leitakse ilusa läbisööduga ja Pazzini pääses Pareikoga üks-ühe vastu.

67. minut: Nurgalööki sooritama läinud Pirlo õhutab rahvast kaasa elama. Korraks lärm tekibki, kuid vaibub üsna pea.

65. minut: Itaalia ohtlik karistuslöök. Pirlo lööb posti! Juba teine kord käib pall Eesti koondise postis.

Itaalia peatreener Prandelli ütles eile pressikonverentsil, et Cassano on valmis mängima tund aega. Nii ka sisuliselt oli, sest ründetuus vahetati välja 64. minutil.

64. minut: Cassano vahetatakse Pazzini vastu. Itaalia publik aplodeerib oma ründeässale.

58. minut: Saag ja Ahjupera platsile. Lahkuvad Teniste ja Zenjov.

55. minut: Montolivo lööb kaugelt. Pall vuhiseb kõrgelt üle värava.

54. minut: Vunk sai kollase kaardi. Järgmine mäng Fääri saartega tuleb tal vahele jätta.

52. minut: Poolaeg on alanud rahulikult. Midagi ohtlikku veel sündinud pole.

Teine poolaeg on alanud. Tänasel mängul on 19 434 pealtvaatajat.

I poolaeg:

Avapoolaeg on lõppenud 2:0 Itaaliale.

44. minut: Eesti saab esimese nurgalöögi. Piiroja pääseb peaga löögile ja teenib uue nurgalöögi. Teise nurgalöögi Buffon püüab.

41. minut: Klavan sai kollase kaardi. Publik juba lahkub oma kohtadelt, et minna vaheajale.

39. minut: Cassano lööb 2:0! Montolivo söötis meisterlikult ühe puutega Cassanole, kes oli karistusalasse spurtinud. Ründaja lõi Pareikole püüdmatult tagumisse nurka.

36. minut: Cassano teeb täna kõvasti pahandust. Nüüd murrab taas äärelt läbi ja söödab karistusalasse. Õnneks ei jõua pall Rossini.

32. minut: Peatreener Tarmo Rüütli on mureliku näoga. Eesti mäng ei laabu. Itaalia on tempo alla tõmmanud ja hoiab palli.

29. minut: Rossi põrutab posti! 2:0 oli õhus.

25. minut: Eesti on endiselt surutud oma väljakupoolele. Itaalia on avavärava järel pinge alt vabanenud.

21. minut: Rossi lööb 1:0 Itaaliale! Eesti mängis kaitses ebaõnnestunult ja Rossi sai lähedalt löögile, saates palli külmavereliselt väravasse. Kaitse hakkas rebenema paremalt äärelt Jäägeri kohalt.

19. minut: Kink üritab kaugelt, kuid pall lendab mööda.

17. minut: Vahelduseks ka üks Eesti rünnak. Paraku kaotatakse pall ja itaallased nõelavad terava vasturünnakuga. Rossi jookseb Rähniga võidu ja teeb terava pealelöögi, Pareiko teeb teise supertõrje!

14. minut: Aquilani löögist on pall Eesti väravas, kuid see ei loe. Enne tegi itaallane vea.

13. minut: Cassano pääseb löögile ja Pareiko tõrjub nurgalöögiks. Nurgalöögi järel teeb Pareiko supertõrje ja päästab Eesti!

11. minut: Itaalia üritab lühikeste söötudega Eesti kaitseliini lahti harutada. Senini tulutult. Kui mängu eel oli publik kõvahäälne, siis nüüd jälgitakse mängu vaikselt ja ärevusega.

9. minut: Jääger lööb kaugelt mööda.

8. minut: Aquilani kukub Eesti karistusalas. Penalti? Ei. Kohtunik annab itaallasele näitlemise eest kollase hoiatuskaardi.

6. minut: Piiroja libastus ja Cassano pääses karistusalas löögile. Löök oli nõrk ja Pareiko tõrjus probleemideta.

4. minut: Itaalia domineerib ja valdab palli, kuid midagi ohtlikku veel loodud ei ole.

Mäng on alanud.

Kõlasid hümnid. Modena staadionil on täismaja.

Eesti koondis tuli väljakule sooja tegema. Itaalia publik kostitas eestlasi suure vilekooriga.

Hetkel on umbes pool staadionit pealtvaatajaid täis. Staadion mahutab kokku 20 000 inimest. Eesti fänne on publiku hulgas umbes 400.

Kaks tundi enne mängu algust sadas Modenas paduvihma. Hetkel on vihm järele jäänud, kuid taevas on ikka tume ja pilves.

Algkoosseisud:
Itaalia
: Buffon, Ranocchia, Maggio, Chiellini, Balzaretti, Marchisio, Aquilani, Montolivo, Pirlo, Rossi, Cassano; Varus: Viviano, Gamberini, Pazzini, Giovinco, Gilardino, Cassani, Nocerino

Eesti: Pareiko, Jääger, Teniste, Rähn, Piiroja, Kruglov, Puri, Klavan, Vunk, Kink, Zenjov; Varus: Londak, Mosnikov, Kams, Ahjupera, Barengrub, Saag, Stepanov

----------------

Eesti eest ei saa täna mängida kaks väga olulist keskväljameest - Konstantin Vassiljev jääb eemale distsiplinaarkaristuse tõttu, Aleksandr Dmitrijevit vaevab aga vigastus.

Eesti algkoosseis: väravavaht Sergei Pareiko, kaitseliinis vasakult Taijo Teniste, Raio Piiroja, Taavi Rähn ja Enar Jääger, poolkaitses vasakult Dmitri Kruglov, Ragnar Klavan, Martin Vunk ja Sander Puri ning ründes Tarmo Kink alumise ründajana ja Sergei Zenjov tipuründajana.

Eesti koondis mängib 1-4-4-1-1 formatsioonis. Varus on: Pavel Londak, Andrei Stepanov, Alo Bärengrub, Gert Kams, Sergei Mosnikov, Kaimar Saag ja Jarmo Ahjupera.

Eestil on hetkel C-alagrupis viiest mängust 7 punkti, mis annab neljanda koha. Itaalial on 13 punkti (5st mängust), Serbial ja Sloveenial 8 (6). Vaata tabeliseisu ja allesjäänud mänge SIIT