Mullu suvel Gliwice Piastiga kolmeaastase lepingu sõlminud 34-aastane Vassiljev selleks hooajaks peatreeneri plaanidesse ei mahtunud ning eestlane pagendati kuuendas liigas mängivasse duubelmeeskonda, kus pallivad 17-19-aastased poisid.

Varasemast kergemate treeningute ja mängude nõrgema taseme tõttu on Vassiljevil raske hinnata, millises vormis ta hetkel on. Füüsis on normis, paksuks pole läinud, aga tehnika ja oskused võivad pisut roostes olla.

"Vormist arusaamine tuleb sel nädalal. Mul on siin võimalus heal tasemel trenni teha, äkki saan mänguaega ka. Selles mõttes ongi järgmised neli-viis päeva väga tähtsad. Need annavad pildi, kus ma praegu olen," rääkis Vassiljev tänasel koondise kogunemisel ajakirjanikele.

Üks probleem on selles, et treeningute intensiivsus on Piasti duublis noortevõistkonna oma, palju tõsisem mure on Vassiljevil aga kuuenda liiga muruväljakute kvaliteediga, mis ei luba mängudes oma täit potentsiaali välja panna.

Pildid Wielowiesist, kus Vassiljev eile mängis:

Poola meedias kirjutatatakse juba hooaja algusest peale, et Piasti duubelmeeskonna külaskäik on mõnes linnas suurem sündmus kui mäng teiste sama liiga klubidega ning seda just Vassiljevi pärast. "Tundub, et mõnikord tullakse lihtsalt sellepräast, et nad ei usu, et ma sinna tulen. Tulevad kontrollima," muigas Vassiljev, kes alles eile lõi klubi 3:1 võidumängus ühe värava.

Läbirääkimised Piasti juhtkonnaga lepingu lõpetamise kompensatsiooni osas pole tulemusi toonud. "Meil olid mõned kohtumised. Kõige parem võimalus oli juuli alguses, kui mul oli endal variant kuhugi minna. Palusin kompensatsiooni, mis minuarust oli normaalse suurusega, aga klubi ei olnud sellega nõus. Pärast seda on läbirääkimised raskemalt kulgenud," kirjeldas Vassiljev arenguid.

Samal ajal maksab aga Piast eestlasele korralikult palka ning võimaldab talle kõiki taastumiseks vajalikke teenuseid nagu põhimeeskonna mängijatelegi. Lihtsalt treeningutel ei taha treener teda näha. "Mina tean, et see oli treeneri otsus. Direktor ja president edastasid mulle selle info," rääkis Vassiljev.

Suuri ootusi mänguminutite osas Vassiljevil neil nädalatel koondises pole: "Saan aru, kui mulle võimaldatakse vaid kümme minutit aga mõistan ka seda, kui üldse mängida ei saa. Mul on lihtsalt hea meel siin olla ja heades tingimustes trenni teha. Kui saan kuidagi kasulik olla, siis on hästi."