2012. aastal Kaljuga liitunud Teleš on sellest ajast saati olnud meeskonna absoluutne raudvara: enne tänavust hooaega oli ta viie aasta jooksul teinud 216 Premium liiga mängust kaasa lausa 214-s. Eelmise hooaja viimases voorus sai ta kirja isegi värava, kui virutas Narva Transi võrku täpse penalti.

Tänavusel hooajal on aga olukord muutunud: kui aasta esimeses kuues kohtumises oli Teleš endiselt esikinnas, siis pärast 4. aprilli mängu FCI Levadiaga on ta oma koha kaotanud. 2:2 viigiga lõppenud kohtumises tuli Levadia mängu viimasel veerandtunnil välja 0:2 kaotusseisust, kusjuures otsustav viigivärav läks suuresti ka Teleši kapsaaeda, kes Gando Biala värava ajal olukorda valesti hindas ning värava tühjaks jättis. Samas mängus eksis ta veel rasvaselt ühel väravast välja tulekul, ent seda kingitust levadialased vastu ei võtnud.

Tagajärjed olid Teleši jaoks karmid: juba järgmises kohtumises jäeti ta sootuks pingile, postide vahel seisis hoopis Pavel Londak. Londak naasis pärast pikka Norra-perioodi Eestisse eelmisel aastal ning veetis kogu läinud hooaja Kaljus Teleši varumehena, olles samal ajal ka klubis väravavahtide treeneriks. Nüüd on Londak olnud Kalju esinumber juba kolmes järjestikuses mängus.

"Kui Paša ei anna hetkel põhjust ennast väravast välja vahetada, siis peab Vitalik enda võimalust ootama," kinnitas jõujoonte muutumist ka Kalju abitreener Sergei Terehhov.

Kes siis lõppude lõpuks otsustab, kes esiväravavahiks saab? Tihtipeale on see ju just väravavahtide treeneri ülesanne, ent Kaljus täidab seda kohta just Londak. "Peatreener ikkagi alati otsustab seda, kes alustab. See on tema otsus," selgitas Terehhov.

Vaata Levadia ja Kalju 2:2 viigiga lõppenud ja Teleši pingile kukutanud mängu tipphetki!