Iirlased võtavad eelseisvaid heitlusi süvenenult. Trapattoni on Eesti koondise mängu eritledes jõudnud mõtteteadusliku sügavmõõtmeni, eestlaste mängusäsi iseloomustab ta nii: «Kõik töötavad tulemuse nimel. See on põhjamaade filosoofia. Neil pole just superfantaasia, kuid filosoofia on tugev.»

Päris pihta karakteristika, eks ole. Ent itaallane kinnitas veel, et meil rügavad kümme meest kaitses ja kümme meest ihkavad lüüa ka väravat. Lause teine pool näib meile võib-olla lõunamaise paisutusena, sest meedia survel on siginud mulje, justkui meie mänge teevad ära üksnes Kostja või Kingi kaugpommid. Ehkki päris nõnda värk ei ole. Tõsi, Põhja-Iiri lasime Belfastis põhja Vassiljevi kangelasdraama tulemusena. Kuid Sloveenias otsustas asja Purje meisterlik pöördelt nähvakas. Tallinnas korraldas põhjaiirlaste hävingule kauni hakatuse Vunk, Fääride vastu tulime kodus august välja Saagi kõksudest. Zenjovi ihutud terasus vastaste kastis on meile hõlpsaid kolle toonud. Peaga võib puksata Piiroja, Puri püüab aina, Kruglovil on purakas jalas, Ahjuperal tuleb ükskord oma ära lajatada, Klavan tegi just Hollandis resultaati. Jne. Nii et, Trappatoni vihje kümne kollinäljas eestlase kohta pole sisuta fraas.

Üldiselt on aga muidugi oodata kahe distsipliinile rõhuva meeskonna murdjalikku taplust, kus vange ei võeta ja kus võib kurat teab, mis juhtuda. Annaks jalkajumal, et meid ainult ei tabaks miski jalgpalliline nöök — omakoll või idiootne penalti.

Vaapo Vaher on kirjandusuurija, kriitik, esseist ja luuletaja. Ta on Eesti Kirjanike Liidu ja Eesti Kirjanduse Seltsi liige ning avaldanud sadu artikleid, uurimusi ja esseid. Aastate jooksul sai Vaapo Vaheri kolumneid regulaarselt lugeda Sporditähest.

Vaapo sulest on ilmunud mitmeid raamatuid kirjandusest ja kinokunstist, viimati nägi ilmavalgust suurt tähelepanu pälvinud vutist kultuuriloos pajatav "Jalgpall hingede öös". Vaapo on Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige, kus tema vastutusalaks on meedia.