Kas pilt, mis tabelist vastu vaatab, on õiglane? Minu meelest küll. Flora üleolek polnud küll hegemooniline, kuid siiski teenitud. Olid neilgi lõtkukohad sees ja hooaja lõpp tükkis närviliselt lohisema. Ent vahepeal näidati eeskujulikult tempokat jalkat, millele vastastel oli raske lõpuni vastu punnida. Noore koosseisuga Flora võiks ja peaks olema just selleks mootoriks meistriliigas, kes ka ülejäänuid sunniks vaarti lisama. Meie klubid jäävad Euroopa-mängudes vastastele alla eelkõige suurtel kiirustel toimimisega. Ka väljamaale siirdunud mängijad on seal esiotsa hädas harjumatu mängutempoga.

Kalju võttis tänavusest hooajast maksimumi. Poolehoidjad võivad küll kilgata, et ka meistritiitel polnud võimatu. Tegelikult aga kandis jalkajumal nõmmekaid niigi kätel, hoides Kalju märgilisi põhimehi kukkumast pikema trauma otsa, pingilt polnuks Printsil samaväärset haarata.

Narva on Narva. Neil on oma muutumatu problemaatika. Vahetatakse mehi ja treenereid, Tarassenkov-Kulik-Gruznov saalivad Sillamäe ja Narva vahet, kui ühest satsist saavad kinga, siis teine on avasüli ootamas. Sillamäe klubiline arengustrateegia on üldse midagi mõistmatut. Milleks tuli lõppematult soojendada treenerit, kelle ainuke taktikaline innovatsioon oli suitsiidlik kõrgkaitse?

Levadiat muserdasid meeskonnasisesed kihivõitlused ja defektne meeskonnavaim. Paide oli tänavune amatööride kunn. Tartu teele sattus hulganisti kive-kände. FC Viljandi on tagalavõistkond. Teeneline üleminekusats Kure peab ennast taas tõestama ja mina sooviksin, et nad meistriliigasse alles jääks. Juba geograafiast lähtudes. Tingimata peaks lähemate aastate kestel üles tungima Pärnu esindus. Sillamäe v õ i b meistriliigas olla, Pärnu p e a k s seal olema.

Vaapo Vaher on kirjandusuurija, kriitik, esseist ja luuletaja. Ta on Eesti Kirjanike Liidu ja Eesti Kirjanduse Seltsi liige ning avaldanud sadu artikleid, uurimusi ja esseid. Aastate jooksul sai Vaapo Vaheri kolumneid regulaarselt lugeda Sporditähest.

Vaapo sulest on ilmunud mitmeid raamatuid kirjandusest ja kinokunstist, viimati nägi ilmavalgust suurt tähelepanu pälvinud vutist kultuuriloos pajatav “Jalgpall hingede öös”. Vaapo on Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige, kus tema vastutusalaks on meedia.