Käesoleva kuu alguses Eestis mängijaid skautiv Uwe Erkenbrecher on juhendanud Saksamaa kõrgemates liigades muuhulgas Wolfsburgi ja Greuther Fürthi. 2013. hooajal viis Erkenbrecher Tammeka esindusmeeskonna ajaloolise 2:1 võiduni Tallinna FC Levadia üle. Hetkel töötab 59-aastane sakslane VfL Neumünsteri peatreeneri ja spordikoordinaatorina.

Tammeka esindusmeeskonna mänedžeri Kaarel Kiidroni sõnul otsitakse treeningul piltlikult öeldes Lõuna-Eesti Rimo Hunti või Ricky Lambertit. „Ma arvan, et Eesti madalamates liigades on suure sisuga vutimehi, kes ei olnud õigel ajal õiges kohas või kes pidid kõrgemast vutist materiaalsetel põhjustel loobuma,“ selgitas Kiidron. „Talenditreeningule annab lisaväärtuse muidugi ka asjaolu, et tõeliselt silma paistnud võivad viimaks jõuda välja Saksamaale.“

Talenditreeningule on oodatud eeskätt Esiliiga B, II, III või IV liiga tasemel pallivad jalgpallurid, kellel on talenti ja ambitsiooni end kõrgemal tasemel proovile panna. Täiendavat teavet ja registreerimisvormi leiab aadressilt jktammeka.ee/talenditreening.