Kui Inglismaal kiusasid teda traumad, siis möödunud hooaeg oli tema karjääri üks parimaid – Soomes suutis mehe kodumeeskond Seinäjoki Jalgpalliklubi kohaliku jalgpalliüldsuse üllatuseks välja võidelda hõbemedalid ning aasta lõpp viis Aksalu ka koondise väravasuule.

Kui Aksalu on mänginud kahes välisriigis, siis rännumees Vladimir Voskoboinikov koguni kuues! Üheksa võõrklubi värve esindanud ründetuus pajatab värskes Jalkas avameelselt oma senistest sekeldustest ja seiklustest. Palgamured, vägivald, metroomured, karmid laagrid ja Hiina müür – pikas loos leidub põnevusi küllaga.

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas koondisefännid alati kõikidele välismängudele jõuavad? Kui nad fanaatiliselt rahvusesindust toetavad, siis kes samal ajal tööd teeb? Jalka võttis mõned toetajad ette ning uuris neilt, kuidas nad oma vuti- ning tööelu kombineerivad ja mida ülemused kõigest sellest arvavad.

Peale selle kirjutame lahti Islandi jalgpalli fenomeni ning vaatame, kuidas sai FC Flora eelmisel hooajal nii palju rahvast tribüünidele. Tutvume Eesti Jalgpalli Liidu asepresidendi Andri Hõbemägiga, kes omal ajal on mänginud koguni thrash metal ansamblis!

Mängijaks luubi all on Mihkel Ainsalu, treenerirubriigis saab sõna Pelle Pohlak. Eestimaise sümboolse koosseisu on kokku pannud kirjamees Tarmo Teder. Otseloomulikult ei puudu tema satsist Julius Kuperjanov! Postritel on Siim Luts, Carlos Tevez, Aaron Ramsey ning Alejandro Dominguez.