Niederhaslis (Zürichi kanton) Grasshopperi meeskonna treeningkompleksis toimunud kohtumise võiduvärava eest hoolitses 86. minutil Georgi Tunjov.

„Mängupildi võiks lühidalt kokku võtta nii, et meie olime madalamal ja üritasime kontrarünnakute peale oma mängu suunata. Šveits oli rohkem palliga ja proovis ise rünnakuid üles ehitada. Aga mõlemal meeskonnal olid oma momendid,“ sõnas noortekoondise peatreener Indrek Koser pärast mängu, vahendab Eesti Jalgpalli Liidu koduleht.

„Vastase ridades oli kindlasti palju individuaalselt võimekaid mängijaid, kes olid ka füüsilised suured ja tugevad. Meie trumbiks oli see, et teadsime eelnevate mängude põhjal, kuidas nad mängivad. Kodutööd oli hea teha ja saime nende asjadega hakkama, milleks valmistusime. Nad ei suutnud meid üllatada,“ lisas ta.

Noortekoondise ridadest oli puudu mitmeid mängijad, sest mõned 2001. aastal sündinud U19 vanuseklassi mängijad pääsesid juba U21 koondisse, kes oli turniiril Türgis. Meeskonna täiendati U18 vanuseklassi mängijatega, kes peatreeneri sõnul sulandusid hästi.

Eesti tänane värav sündis standardolukorrast. „Andres Koogas oli standardite eest vastutav, nii et pool väravat võib talle anda. Koogas nägi nendega palju vaeva ja lõpuks tuli üks väga hästi välja. Tunjov lõi terava palli alla ja suunas selle värava peale. Kuna keegi pihta ei saanud, siis lendas pall otse võrku,“ kirjeldas Koser tabamust.

„Aga meie tänased võimalused ei piirdunud ainult selle karistuslöögiga. Juba teisel minutil lõi Alex Matthias Tamm latti, aga loomulikult oli võimalusi ka šveitslastel – lõpuks maandus üks käärlöök ka meie postis. Tuline andmine oli, millest annab märku ka see, et lõpuks pandi kaheksa minutit juurde ja pidime mitmeid mängijaid krampide tõttu välja vahetama,“ avaldas Koser.

U19 koondist ootab tänavu ees kodune Balti turniir, kui juunis võõrustatakse Läti ja Leedu eakaaslaseid. Valikturniiri mängivad meie noored tänavu Rootsis, kui lisaks väljakuperemeestele ootavad meid ees kohtumised Ukraina ja Sloveeniaga. Kahe turniiri vahele mahuvad maavõistlused võõrsil Valgevenega (7. ja 9. septembril). U19 koondist esindavad mängijad sünniaastaga 2001 ja nooremad. Noortekoondise peatreeneriks on Indrek Koser, abitreeneriks Andres Koogas ja väravavahtide treeneriks Rait Oja.