Eestil avanes juba viiendal minutil suurepärane võimalus juhtima minna. Pärast vastase eksimust sai palli omanikuks Nikita Ivanov, kes liikus paremalt äärelt karistusalasse, leidis täpse sööduga Aleksandr Šapovalovi, kuid ründaja ei suutnud healt positsioonilt vastase väravavahti üle mängida, teatab Jalgpall.ee.

Kolm minutit hiljem nõelasid vastased. Rodrigo Gomes proovis viia palli värava alla, kuid meie kaitsja sai esialgu jala vahele. Tagasi põrkunud pall leidis taas Gomesi, kes söötis kaitseliini taha terava nurga alla avanenud Joáo Resende, kes lõi palli Maico Rimmeli jalgade vahelt väravavõrku.

Eesti pani vastaste puuriluku Valentino Rodriguese taas proovile 17. minutil, kui ta tõrjus Danil Kuraksini soorituse.

Avavärava autor Resende suutis meie värava all ärevust tekitada ka 24. minutil, kuid tema pallipuude oli ebatäpne ning mänguvahend läks üle otsajoone. Portugal oli ohtlik 27. minutil nurgalöögist, kuid Martim Neto jalaga teele saadetud löögi suutis Nikita Ivanov blokeerida. Loetud sekundid hiljem teenis Eesti oma trahvikastis karistuslöögi ning järgnenud kontrarünnakul sai vasaku jalaga löögi Šapovalov, kuid taas oli väravavaht Rodrigues õigel ajal õiges kohas.

Portugal suutis 30. minutil eduseisu kahekordistada. Paremalt äärelt tulnud tsenderdusele sai Eesti kaitsja pea vahele, kuid õnnetu põrge Resende põlvest viis palli väravata ette, kust Gomes palli ristnurka saatis.

Kuigi Eesti oli jäänud õnnetul kombel kaheväravalisse kaotusseisu, siis 35. minutil oli eestlastel õnne, et külaliste eduseis kolmeväravaliseks ei suurenenud, sest André Goncalvese löök tabas posti. Avapoolaja lõpus pääses sama mees korra taas ohtlikust kohast löögile, kuid pall lendas esimesest postist veidi mööda.

Teisel poolajal tabas Eesti posti, kui nurgalöögi järel pääses ligikaudu 20 meetrilt löögile paremakaitsja Martin Vetkal, kelle sooritus võttis vastasest rikošeti ja lendas vastu väravaraami.

Kuigi Eesti jõudis lähedale kaotusseisu vähendamisele, siis hoopis mõned minutid hiljem avanes suurepärane võimalus Portugalil eduseisu suurendamisele, kui teeniti penalti, mille meie õnneks saatis Diogo Abreu üle värava.

Eesti avanes hea võimalus 75. minutil, kui pikk sööt leidis Daniil Tarassenkovi, kes kes leidis omakorda vahetusest sekkunud Taaniel Usta, kuid tema libisemise pealt teele saadetud löök läks väravast mööda.

Kuigi Portugalil oli ka meie eksimuse järel 86. minutil võimalus, siis rohkem Rimmelit täna üle ei mängitud ning avavoorust sai Portugal kirja kaheväravalise võidu.

Tänanes teises kohtumises oli Hispaania Võrus 5:1 parem Sloveeniast

Pärast puhkepäeva kohtub Eesti pühapäeval kell 17.00 Otepää Tehvandi staadionil Sloveeniaga.