Alagrupiturniiril pidasid Eesti noored kolm tõsist lahingut. Avamängus viis Kristofer Piht noored Kalevipojad Ukraina vastu 1:0 juhtima, ent lõpuks tuli tunnistada võõrustajate 3:1 paremust.

Seejärel oli Eesti vastaseks Valgevene, kelle vastu tagas 1:1 viigi Markkus Seppiku 77. minuti tabamus. Mõlemad koondised lõpetasid matši kümnekesi.

Kolmandas alagrupimängus asusime Georg-Marten Meumersi väravast Gruusia vastu juhtima, kuid seegi kord ei taganud eduseisu haaramine võidupunkte. Gruusia 66. ja 70. minuti tabamused andsid neile 2:1 võidu ja alagrupis täiseduga esikoha. 2. koha teenis kuus punkti kogunud Ukraina, Eestil ja Valgevenel oli võrdselt üks punkt, aga parem väravate vahe tagas meile 3. koha.

B-alagrupis saavutas esikoha Iisrael, edestades Slovakkiat, Lätit ja Sloveeniat.

5.-6. koha mängus läks Eesti kiirelt juhtima: 13. minutil oli täpne Dominic Laaneots ja kolm minutit hiljem Alex Matthias Tamm. Lätlased realiseerisid 42. minutil penalti. Lõppseis 2:1 andis Eesti U17 koondisele 5. koha.

„Tase siin turniiril oli ühtlaselt tugev. Kõik kaheksa koondist suudavad teineteise vastu mängida,“ rääkis koondise peatreener Norbert Hurt vahetult pärast turniiri lõppu. „Turniiri algusega ei jäänud me üldse rahule - tegime Ukraina vastu palju lihtsaid vigu, andsime ise neile võimalusi ja saime vitsad kätte, mistõttu tegime edasiseks korrektuurid. Teistes mängudes saime ülesanded korralikult täidetud, mängisime distsiplineeritult.“

Viktor Bannikovi mälestusturniiri üldvõitjaks tuli Gruusia, kes alistas finaalis Iisraeli 4:1. Et Eesti grusiinide vastu veel veerand tundi enne mängu lõppu 1:0 juhtis, ent lõpuks 1:2 kaotas, on peatreeneril kahju.

„Teadsime, mida Gruusia teeb, olime hästi valmistunud. Teadsime ka seda, et nad muudavad koosseisu. Taktikaliselt olime selles mängus piisavalt küpsed ja mängisime oma võimeid arvestades korralikult. Teisel poolajal tõi Gruusia hetkega väljakule seitse värsket mängijat - füüsiline muutus oli niivõrd drastiline, et jäime kohe surve alla. Tõsi, meie idee, kuidas mängida, oli paigas ja toimis edasi, vastaste individuaalne kvaliteet kallutas aga asja Gruusia kasuks. Mõlemas väravaolukorras tegime kaks suurt viga, mis olid välditavad,“ sõnas peatreener.

Viimaseks mänguks Lätiga tuli Hurdal teha vangerdusi - jagada mänguaega ja nii täitis näiteks Georg-Marten Meumers tavapäratult paremkaitsja rolli. „Võtsime viimast kohtumist väga tõsiselt, Lätist oli hea pilt eest. Üllatust ei tulnud ja saime võidu.“

Norbert Hurt selgitas, et kui aprillis Bulgaarias toimunud UEFA sõprusturniiril tegeleti koondise kaitsemängu arendamisega, siis nüüd oli võistkond paremal tasemel ka palliga mängus.

„Oleme mängu terviklikult arendanud. Eelseisvad maavõistlused Luksemburgiga on koht, kus seni läbikäidu tuleb veel rohkem kinnistuda,“ märkis ta.

Eesti U17 koondis jätkab ettevalmistust EM-valikturniiriks 13. ja 15. septembril Tallinnas peetavate maavõistlustega, kus vastaseks on Luksemburg. EM-valiksarja mängud leiavad aset 22.-28. oktoobrini Tallinnas, vastased on Taani, Šotimaa ja Andorra.