U-17 esindus kuulub 2. valikgruppi koos Austria, Saksamaa ning Bosnia ja Hertsegoviinaga. Ühtekokku alustab valiksarja 52 koondist. Koos korraldajariigi Serbiaga pääseb finaalturniirile vaid 8 esindust.

U-19 koondis loositi samuti 2. valikgruppi, kus vastasteks Šotimaa, Norra ja Liechtenstein. Ka U-19 vanuses alustab valiksarja 52 koondist, kellest 7 paremat pääsevad finaalturniirile. Ilma valiksarjata kvalifitseerub finaalturniirile korraldajamaa Rumeenia.

Eesti võõrustab järgmisel sügisel nii U-17 kui ka U-19 vanuseklassi valikturniire. U-17 EM-valikturniir toimub 15.-20. oktoobrini ja U-19 EM-valiksarja kohtumised 28. septembrist kuni 3. oktoobrini.

"U-17 koondise võimaluste osas saab selgust hooaja käigus, kui peame mõned kõrgetasemelised sõprusmängud. On selge, et Saksamaa on väga raske vastane ning ka Austria ja Bosnia on tugevad, kuid nägime sel aastal Prantsusmaa, Ukraina ja Sloveeniaga mängides, et kõigile on võimalik vastu hakata ja isegi võita," märkis Eesti noortekoondiste peatreener Frank Bernhardt.

"U-19 koondise osas on minu Eestis oleku aja üks soodsamaid alagruppe - šotlased on jõulised, kuid individuaalselt mitte nii head, Norra kui Põhjamaaga võrdleme end tihti ja U-21 koondisega mängisime Norraga viiki, Liechtensteini peame võitma," lausus Bernhardt.