Venemaa väravad lõid Daria Jakovleva avapoolaja keskel ning Natalja Mašina ja Nelli Korovkina teise mängupoole viimasel veerandtunnil.

Pealelöögid olid seejuures koguni 36:2 (värava raamidesse 15:0) Venemaa kasuks. Venelased said ka 13 nurgalööki (Eesti 0).

"Esiteks tuleb plusspoolele kanda mängijate näidatud meelsus, julgus ja võitlusvalmidus, teatud määral ka taktikaline küpsus. Teadsime, et meil on vastas üks Euroopa tippnaiskondi ning meil on endal mitmeid puudujaid. Hingestatus, mida nad näitasid on suur tunnustus nende enda jalgpalli ja nende klubide jaoks," ütles koondise peatreener Jarmo Matikainen Eesti ajakirjanikele.

"Muidugi ei saa kaotusega kunagi rahul olla. Allajäämine eelmises mängus Kosovole tuli liiga lihtsalt. Tänagi kaotasime kolme väravaga, mis olid kõik välditavad. Kaotasime teatud hetkedeks keskendumise, mida oleks saanud vältida. See on midagi, mille üle me pole õnnelikud."

Mäng toimus erandkorras Lätis, kuna Eesti Vabariigi valitsus ei luba ilma karantiini jäämata riiki siseneda kolmandatest riikidest kodanikel, mida Venemaa koondislased paratamatult on. Eesti jalgpalliliit saatis eile valitsusele taotluse, millega küsitakse vastavale seadusele erisust, et sarnane saatus ei tabaks tänavu ka Eesti meeste koondist, kes peaks oktoobris võõrustama Põhja-Makedooniat ja Armeeniat.

"Olen ka varem öelnud, et meie peame tiimina keskenduma asjadele, mida meie saame mõjutada. Vaimsus ja võitlus, mida nad näitasid, oli väärt seda, et see mäng toimuks Eestis. Terve see aasta on väga keeruline. Oleme väga õnnelikud, et koondis sai üldse need kaks mängu pidada," ütles Matikainen erakordseid asjaolusid kommenteerides.

Eesti naiskond on kuue valikmänguga kogunud ühe punkti, mis saadi möödunud aasta oktoobris võõrsil Türgi vastu. Kuue võistkonna konkurentsis jagavad eestlannad Türgiga 5.-6. kohta. Venemaa on 12 punktiga Hollandi (21) järel teisel kohal.

Järgmisena mängib Eesti naiskond 23. oktoobril võõrsil Hollandiga.