Portugalis toimunud EM-il saavutas Kreeka alagrupis turniiri korraldajamaa järel teise koha, võitis veerandfinaalis 1:0 Prantsusmaad, poolfinaalis 1:0 Tšehhit ning finaalmatšis sama skooriga veelkord Portugali. Rohkemat polnudki vaja. Terve Euroopa oli pahviks löödud.

Kahe mängu kokkuvõttes hoolealused 5:1 võidule Eesti üle vedanud Trapattoni ei pea EM-i võitu hea õnne korral sugugi võimatuks.

„Hea, et meid ootavad nüüd ees uued väljakutsed, aga on tähtis, et meil oleks sel ajal ka välja panna enda parim meeskond. Miks mitte Kreeka saavutust korrata? See ei pea pelgalt unistuseks jääma,” vahendab fifa.com Trapattoni sõnu.

72-aastane itaallane tundis ühtlasi heameelt lõppenud valikturniiri statistika üle. „Me ei lasknud endale väga palju väravaid lüüa. Täna (eile) küll saime ühe sisse ja viigistasime, kuid pääsesime siiski edasi. Kuid ma tuletasin mängijatele meelde, mis on nende eesmärk. 90 minutit jalgpalli on hoopis teine asi,” ütles ta.

„Oleksime pidanud seisu kindlustama esimese 30 minuti jooksul, mil Robbie’l (Robbie Keane) oli kaks või kolm head võimalust. Kuid siis skooris Eesti. Olen siiski rahul, et me ei kaotanud ning kaotusteta jada veelgi pikendasime. Võime finaalturniirile vastu minna enesekindlana.”