Eesti Jalgpalli Liidu ja Põhja Prefektuuri koostöös toimunud kohtumisel osalesid Põhja Prefektuuri kriminaalbüroo, Politsei- ja piirivalveameti kriminaalosakonna rahapesu andmebüroo, Põhja Ringkonnaprokuratuur ja Eesti Jalgpalli Liit.

"Meil on väga palju informatsiooni selle kohta, kuidas spordipanustamisega seotud ebaaus tegevus toimub nii Eestis kui ka laias maailmas, oleme selles vallas Euroopas üks paremini informeeritud ja aktiivsemalt selle vastu võitlev alaliit," lausus Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. "Oluline on teha tihedat koostööd ametivõimudega, et takistada sellist tegevust ja see välja juurida. Kihlveopettused puudutavad kogu maailma sporti, kuid loomulikult ei ole sellel teemal kõnelemine populaarne. Mida rohkem aga inimesed vaikivad, seda suuremaks probleemid lähevad."

Kokkuleppemängudega seonduvat on viimasel ajal jõuliselt käsitlenud nii FIFA, UEFA kui ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee. Näiteks toimub esmaspäeval, 9. mail järjekordne selleteemaline kohtumine, kui FIFA president Sepp Blatter võõrustab Zürichis Interpoli juhte.

"Erinevaid kohtumisi seoses kokkuleppemängude temaatikaga on lähiajal plaanis veel. Oleme suutnud juba astuda mitu olulist sammu ja hoiame avalikkust asjaga kursis, kuid mõistetavalt ei ole asja huvides võimalik kõike detailselt kirjeldada," lisas Pohlak.