Frantsev saabus Eestisse 2014. aasta juulikuus, asudes Sillamäe Kalevi peatreeneriks. Tol hetkel oli meeskond igas mõttes sügavas kriisis, kuid Frantsevi juhendamisel saadi kiiresti rütm tagasi ning hooaeg lõpetati võimsa seeriaga. 16 mängust võeti 15 võitu ja seeläbi teeniti kaela Premium liiga hõbemedalid.

Kuigi tänavu mai lõpus Frantsev Sillamäelt vallandati, on 56-aastase venelane siinmail endiselt tahetud mees ja viimasel ajal jahtisid tema allkirja nii FC Levadia kui Nõmme Kalju.

"Mina kuulsin sellest (Levadia huvist - toim.) ka, aga alles siis, kui me Frantseviga juba omavahelist kokkulepet sõlmima hakkasime. Lähenesime ikkagi soliidselt ja mingit ületrumpamist ei olnud. See oli puhtalt Frantsevi enda otsus - kaks väärikat klubi ja on väga hea meel, et ta just meie kasuks otsustas," rääkis Kalju president Kuno Tehva Delfile.

"Meile on Frantsev väga loogiline variant. Ta on juba Eestis tegutsenud ning on kursis meie KTM-reegliga (igas meistriliiga tiimis peab väljakul olema vähemalt üks klubis treenitud mängija - toim.). Seega oskab ta noormängijatele panustada, mõistab selle tähtsust ja proovib kõigist maksimaalse välja võtta," jätkas Tehva.

Keeleprobleemi ei näe

Kuna Frantsevi näol on tegu eelkõige venekeelse treeneriga, võib mõnel jalgpallisõbral tekkida ka küsimus, kuidas see Kalju treeningprotsessi mõjutab? "Kuna Terehhov ja Getulio said tegelikult oma tööga mitmes plaanis väga hästi hakkama, siis soovisime leida viise, kuidas neid ka edasisse töösse kaasata. Praegu saavadki nad ühest küljest ka suhtluspoole pealt meid treeningutel abistada."

"Üldiselt saab aga ka Frantsev ingliskeeles täitsa hakkama ja seega antud poolest ma mingeid probleeme ei näe. Praegu on meil kokku saadud väga hea treeneripink, kes kõik mingist küljest üksteist täiustavad. Ka tugevamates liigades on ju nii, et peatreener suhtlebki mängijatega tihti abitreeneri kaudu. Aina enam on näha, kuidas kogu treeneripink ideid välja pakub - omavahel käib tihe suhtlus ja soovime ka ise selles suunas liikuda," ei näinud Kalju president antud küsimuses probleemi.

Kiitust jagub ka Terehhovi ja Getulio suunas

Terehhovi ja Getulio tunnustamisega jätkates tõdeb Tehva: "Terehhov sai ju tegelikult vähemalt mai lõpuni väga kenasti hakkama. Siis mingi hetk oli meil eurokoha püüdmiseks vaja pidada karika otsustavaid mänge Flora ja Paide vastu. Sealt edasi tulidki juba euromängud ja kogu selle koormusega sattus meie taldrikule liiga palju tähtsaid asju. Oli pähkel, kuidas liigat, karikat ja eurosarja ühendada, aga tuleval hooajal on meil sellest poolest lihtsam, et eurokoht on meil liiga kaudu juba kindel.

"Getuliole julgeksin ma hindeks panna "viie". Ta võttis tiimi üle väga raskes seisus, pannes ohtu enda treeneriautoriteedi. Sellest hoolimata sai ta meeskonnaga väga kenasti hakkama ja nüüdseks on meil ka medal juba kindel," kiitis klubi president septembri keskel Kalju juhtimise üle võtnud brasiillast.

Frantseviga 2-aastane leping

Konkreetselt veel Frantsevi palkamise juurde tagasi tulles avaldab Tehva, et Kalju huviorbiidil ringles viimasel ajal 4-5 treenerit. "Meil oli 4-5 varianti - uurisime kõikvõimalikke variante kodumaalt ning piilusime ka välismaale. Frantsev oli meile juba varasemalt Sillamäelt silma jäänud."

"Lahkasime olukorda päris pikalt - saime mitme treeneriga ka silmast-silma kokku, aga leidsime lõpuks, et meeskonna edasist arengut silmas pidades on parim variant just Frantsev. Tunneme, et ta on treener, kes suudab klubiga järgmise sammu edasi teha ja miks mitte ka rahvusvahelisel tasemel midagi korda saata. Seega sõlmisime temaga hetkel 2-aastase lepingu, mida võib hiljem soovi korral ka pikendada," kinnitas Kalju president veelkord, et klubi uues peatreeneris korralikult potentsiaali näeb.