Rüütli juhendamisel saavutas Eesti 2012. aasta EM-valiksarjas võõrsil Sloveenia üle 2:1 võidu. Kodus kaotasime Andrei Sidorenkovi õnnetust omaväravast 0:1. Rüütlil on mõlemad kohtumised hästi meeles, kuid toonaseid meeskondi tänastega võrrelda oleks kohatu. "Meeles on päris palju. Ega see nii ammu nüüd ka polnud. Kuid paar aastat on jalgpallis paras aeg - muutuvad olud ja muutuvad mängijad. Raske tänasega võrrelda," sõnas Rüütli.

"Eesti jaoks igal juhul raske vastane. Midagi kerget ei ole. Väheke sportlikku õnne kuluks meile marjaks ära. Meil peavad oma asjad hästi välja tulema, eriti kaitses. Ei tohi lasta rumalaid kergeid väravaid nagu eelmine kord kodus 0:1 omavärav. Kui selliseid asju suudame vältida, siis on meil lootust, sest ründepotentsiaali on meil küll."

Viimasest sõprusmängust Rootsiga jäi Rüütlile silma edurivimeeste Sergei Zenjovi ja Henri Anieri teravus. "Rõõmustas ründajate kiirus. Anier ja Zenjov olid väga teravad. Hea, kui on häid kiireid ründajaid, muidu ei ole kontramängus midagi teha. Positiivne oli näha, et üritati mängida kiiret söödumängu. Kui ikka palliga toime ei tule, siis ennast võrdse vastasena tunda ei saa. Tehnika ei ole meil muidugi päris selline, nagu maailmatasemel koondistel, aga me peame oma organiseeritusega ning läbi tahte ja koostöö proovima seda tasakaalustada," rääkis ta.

Tänane mäng on siin-seal tituleeritud kõige tähtsamaks mänguks algavas valiktsüklis. Inglismaa ja Šveits on grupi kindlad favoriidid ning Sloveenia, Leedu ja Eesti jagelevad eeldatavalt kolmanda koha pärast. Seega on täna mängus olevad punktid justkui kulla hinnaga.

Rüütli seda päris niimoodi ei võtaks. "See on nii ja naa. Toona oli meil samamoodi - kaotasime kodus Sloveeniale ja tundus, et asi on hapu. Selge, et sellisele meeskonnale ei tohi kodus kaotada, kui tahad edu saavutada. Pärast meil näkkas - väljas võitsime. Ühest küljest on kõik mängud tähtsad, teisest küljest ei ole see katastroof, kui ei peaks nii hästi minema," arvas Rüütli.

Eesti koondise tänase edu võtme võttis Rüütli kokku lühidalt: "Hoidke pea külm ja jalad kuumad, siis on kõik võimalik!"