"Ega ta mulle teistmoodi tundeid ei tekita kui kõikidele teistele. Loomulikult on paha tunne, kui oma meeskond pähe saab," alustas Rüütli.

"Aga jalgpallis on vaja sellised asjad ära unustada. See on väga tähtis, et nad seda endaga kaasas ei tassiks. Mõelgem kasvõi Brasiilia ja Hispaania peale (Brasiilia kaotas 2014 MM-il Saksamaale 1:7, Hispaania Hollandile 1:5 - toim.), kes on väga valusaid lakse saanud. Kas nad tassivad neid endaga kaasas? Ei. Nad lähevad edasi ja valmistuvad järgmiseks mänguks. Mulle meeldib ütlus, et kõige tähtsam mäng on su järgmine mäng. Oli, mis oli."

Mängust rääkides tõdes Eesti 2012. aasta EM-valikturniiri play-offi vedanud Rüütli, et suviste Balti turniiri aegsete mängudega on see häda, et parimat koosseisu me kunagi välja panna ei saa. "Ma tean ju väga hästi, mida see juunikuu periood endast kujutab. See on alatine probleem, et me ei saa selleks ajaks korralikku meeskonda kokku. Omal ajal visati meid samamoodi ette Prantsusmaale ja Ukrainale (mõlemalt saime 0:4 kaotused - toim.). Eesti ülesanne saab olla sellisel ajal suurtega enam-vähem mängus püsida. Midagi ei ole teha. Nii atraktiivsele vastasele ei ütle ju "ei". Ikka lähed üritama ja punnitama," tõdes Rüütli.

Eesti hoidis EM-finaalturniiriks valmistuva Portugali nulli peal 36. minutini, mil Cristiano Ronaldo peaga skooris. Edasi löödi Pavel Londaku selja taha üks ilus värav teise järel, ühe omavärava lõi Karol Mets. "Vastasele oli tähtis esimene värav ära lüüa. Seni, kuni väravat polnud, oli ka nende peal väike pinge. Kui esimene ära tuli, toimus vabanemine. Meil läks aga järjest raskemaks. Portugallased realiseerisid väga võimsalt. See oli meie jaoks vääramatu," lisas Rüütli, kes ise oli treeneripingil tunnistajaks 0:7 kaotusele Bosnia ja Hertsegoviinale 2008. aasta 10. septembril.

"Tulemuse pealt võib ju paralleele tõmmata, aga need on ikka kaks erinevat mängu. Bosnias pidasime MM-valikmängu, eile oli tegemist sõpruskohtumisega."