Meistrivõistlustega tehti algust tegelikult juba eile, kui Tartu Tammeka tegi kodus 2:2 viigi Narva Transiga. Täna on lisaks juba nimetatud kohtumistele kavas veel Pärnu Linnameeskond - Rakvere Tarvas ja Paide Linnameeskond - Tallinna Infonet. Kõik mängud peale Levadia ja Flora omale (16.00) algavad kell 13.00.

Nõmme Kaljust

Kui mullu oli Nõmme Kalju trump tugev hooaja algus, siis tänavune hooaeg tõotab Ats Purje, Hidetoshi Wakui ja Tarmo Neemelo vigastuste tõttu tulla hoopis vastupidine. Ka muutunud meeskonna koostöö lihvimine võib pisut aega võtta. Uue tiimi kokkumängu ja väravaküti leidmine ongi peamised küsimused, mis võivad otsustada Kalju medalivärvi või sellest sootuks ilmajäämise.

Sillamäe Kalevist

Mitu aastat üle võimete elanud Sillamäe Kalev on kahe hooaja vahel kaotanud pea terve algkoosseisu jao mängijaid. Potentsiaalne eurokohata jäämine võib suvel eelarvesse ja võimalustesse veelgi suurema augu lüüa. Suuresti noortele toetudes ei ole kahtlemata lihtne enda eesmärke medalimängus täita. Praegu tundub, et sadamalinlaste peamiseks proovikiviks kujuneb hoopis Narva Transi ja Paide Linnameeskonna seljataga hoidmine.

Levadiast

Eelmise hooaja lõpus ja veel selle aasta alguses tundus Levadia lähitulevik üpris trööstitu, aga veebruarikuine aktiivne tegutsemine on päädinud mitme väärt mängija lisandumisega. Artur Pika müügiga teenitud raha on osavalt suunatud Igor Morozovi, Anton Mirantšuki & Co palkamisse.

Paberil ollakse tänavu vahest isegi tugevamad kui mullu, kuid jälle on küsimärk hilisest komplekteeritusest tingitud kokkumängu kohal. Kahe hooaja vahel on meeskonnast lahkunud koguni 13 põhimängijat. Levadia peab ka harjuma uue peatreeneri Sergei Ratnikovi käekirjaga.

Florast

Enamik konkurente on talvepausi ajal mängijateturul aktiivselt tegutsenud, kuid valitseva meistri FC Flora tuumik oli juba detsembris paigas.

Paljud peavad Florat tänavu peamiseks tiitlipretendendiks. Selle kasuks räägib ka eelmise hooaja lõpus näidatud 12-mänguline võiduseeria, millega tõestati, et tiitliheitluses ja suurtes mängudes enam jalga ei väristata. Kui lisada siia meeskonna sügavus ja stabiilsus (tänu millele loovutatakse minimaalselt punkte ka väiksematele), on raske näha põhjust, miks florakad sügisel Norbert Hurta jälle võidukalt taeva poole ei peaks loopima.