Valitsev Eesti meister FC Flora alistas teel finaali viis vastast – avaringis oldi oma duubelmeeskonnast üle 3:1, 1/16-finaalis alistati Tartu JK Welco 2:0 ning kaheksandikfinaalis oldi JK Retrost paremad 17:0. Veerandfinaalis langes FC Santos tulemusega 3:1 ning poolfinaalis oldi 2:0 üle Tartu JK Tammekast.

Sillamäe Kalev saab karikavõidu korral pileti Euroopa liiga eelringi. Teel finaali alistati avaringis Raplamaa JK Märjamaa 6:1, seejärel oldi Paide Linnameeskonnast üle 4:3. Kaheksandikfinaalis oli Sillamäe 1:0 üle Tallinna FC Levadiast ning veerandfinaalis alistati 1:0 Nõmme Kalju FC. Poolfinaalis võitis Ida-Virumaa meeskond tulemusega 2:0 Viimsi JK.

Premium liigas on meeskonnad tänavu vastamisi läinud kahel korral – aprillis toimunud kohtumises tõrjus Mihhail Starodubtsev Markus Jürgensoni penalti ning mäng lõppes väravateta viigiga. Kaks meeskonda läksid vastamisi Sillamäel ka möödunud reedel, kui Flora naasis pealinna 4:2 võiduga.

„Karikafinaal on tähtis, nagu on meie jaoks tähtis iga mäng ja iga treening. Rõõmu teeb see, et kogu meeskond on terve ning näeme, et meie seisund on hea ja iga mees on ka iseendaga tõsiselt tööd teinud. Suure publiku ees on alati rõõm mängida ning ka mängijaile isiklikult on sellised kogemused väga meeldejäävad. Pingutame rõõmuga - tuleb väga kõva andmine!" ütles Flora peatreener Norbert Hurt.

„Tulemas on väga tugev mäng, milleks oleme nädal aega valmistunud ning valmis. Meile on oluline teineteist toetavalt mängida nii kaitses kui ka rünnakul ja teha kõik selleks, et vastane üle mängida. Kindlasti on ees ootamas väga huvitav ning võitluslik kohtumine. Tule ise staadionile ja võta sõber ka kaasa!" lisas vasakkaitsja Kevin Aloe.

„Karikavõistlustel on pole mängus ainult Euroopa liiga koht, vaid ka klubi prestiiž. See ongi see mäng, mille jaoks on vaja kokku võtta kogu oma tahe, jõud ja meisterlikkus ning suunata need eesmärgi saavutamiseks. Meie mängijad on mitu korda tõestanud, et nad oskavad seda teha ning näidata head mängu liidrite vastu. Kõik valmistuvad mänguks ette väga tõsiselt, kuna teavad, kui palju on finaalis kaalul,“ sõnas Sillamäe Kalevi abitreener Vadim Dobiža.

„Me teeme kõik, mis meist sõltub, et saavutada hea tulemus ning et rõõmustada ennast ja publikut, kes tuleb meid toetama,“ rääkis Kalevi poolkaitsja Deniss Tjapkin.

Mängu teenindab kuueliikmeline kohtunikebrigaad. Karikafinaali kohtunikuks on Eiko Saar, keda abistavad Lauri Salei ja Raul Kaivoja. Tähtsaid otsuseid aitavad otsajoonte taga vastu võtta Roomer Tarajev ja Juri Frischer, neljandaks kohtunikuks on Jaan Roos.