Täna hommikul algas laagripäev Tallinnas, Valgas, Narvas, Tartus, Keilas, Võrus, Kosel, Kuressaares, Elvas, Viljandis, Kohtla-Järvel, Haapsalus, Pärnus, Kiilis, Laagris, Põlvas, Avinurmel, Vinnis ja Kihnu saarel. Esmakordselt toimub spetsiaalne tüdrukute laager, kus osales täna 19 vutihuvilist.

„Laagrinädal algas hästi – ilm oli ilus ja lapsed tundsid jalgpallimängust rõõmu. Kindlasti väärib eraldi mainimist Kihnu saarel toimuv laager, kuid tubli töö on ära tehtud ka igal pool mujal,“ märkis laagrite projektijuht Teet Allas.

Homme, 11. juunil on laagris osalejatel ekskursioonipäev, kui kella 14ks kogunetakse Tallinnasse A. Le Coq Arenale, kus on kavas lõbusad mängud ja Eesti – Kõrgõzstan maavõistluse külastus.

Sel aastal korraldatakse suvelaagrid 10.–14. juunini ja 12.–16. augustini 26 paigas üle Eesti. Laagrites osalevad 6- kuni 11-aastased poisid ja tüdrukud (erandina tüdrukute laagris 6-12-aastased ja Kihnu laagris 6-14-aastased). Suvelaagrites töötavad jalgpalliliidu poolt koolitatud juhendajad. Laagripäev on jaotatud osadeks – hommikuti kerge treening, lõunasöök ning erinevad mängud pärastlõunal. Tavaline laagripäev kestab kella 9:30-st kuni 17ni (reedel kuni 13ni).

Laagrite korraldamise põhimõtteks on pakkuda lõbusat sportimisvõimalust värskes õhus. Suvelaagrite treeningud on mängulised, rõhutavad personaalset lähenemist, panevad lapsi võistkondlikult tegutsema ja arendavad ka sotsiaalselt, sest omavahel segatakse erinevate oskuste ja vanusega noorukeid.

Ühenädalase laagri hind on 55 eurot, mis sisaldab jalgpallivormi (lapse nimega särk, lühikesed püksid ja sokid), igal päeval sooja lõunasööki ja puuvilju (välja arvatud reedel), jooki ning ekskursioonipäeva. Hetkeseisuga on vabu kohti veel augustikuu laagrites. Lisainfo:  www.jalgpall.ee/suvelaagrid