Eesti naiste liigajalgpalli rekordpubliku, 252 inimese kannustamisel võtsid Tammeka naised palliplatsil tallinlannade üle kindla 5:1 võidu. Rinnavähi ennetustööks koguti piletimüügist ja annetustest 500 eurot.

Ülev meeleolu oli staadionil loodud juba mängu eel, kui kontserdiga astus üles Forest Kämp, mille ridades musitseerisid Tammeka esindusmeeskonna poolkaitsja Mikk Valtna ja Tammeka ekskapten Siim Valtna. Naiskonna varumängijad ja Tammeka fännid pakkusid omalt poolt enneolematult rikkaliku piruka- ning koogilaua ning huvilised said uudistada Eesti Vähiliidu mammograafiabussi.

Mõnus atmosfäär kandus ka tribüünidelt platsile, sest Tammeka asus juba kümnekonna mänguminuti järel kohtumist juhtima, kui väravavõrku sahistas Sirje Roops. Tartlannad said kiirest avaväravast vaid hoogu juurde ning poolaja keskel viis Maarja Saulepi tabamus võõrustajad juba 2:0 juhtima.

Enne vaheajale minekut suutsid Tammeka naised mänguseisu veelgi kindlustada, kui väravaesisest segadusest suudeti pall tallinlannade võrku susata seisuks 3:0.

Teisel poolajal jätkus mäng Tammeka domineerimisel, kuid vähemalt algselt ei suudetud ülekaalu realiseerida. Siiski polnud tartlannad veel oma lõppsõna andnud. Esmalt suunas Eesti koondislane Grete-Lilijane Küppas peaga karistuslöögi Kalevi väravasse ning Olga Tšuiko tabamus mängu lõpu eel tõi tabloole juba Tammeka 5:0 eduseisu.

Kohtumise viimasel üleminutil said auvärava kirja ka külalised Tallinnast, kuid tartlannade rõõmu see piirata ei suutnud. 5:1 võit tõstis neljandal kohal paikneva Tammeka medalikonkurentsi piirile - koht kõrgemal asetsev Levadia naiskond on Tartu esindusest kolme punkti kaugusel.

Edukale sündmusele lisab veelgi kaalu piletimüügist ja annetustest rinnavähi ennetustegevuseks kogutud rahasumma, mis ulatus 500 euroni. Samuti kogusid piruka ja joogipoolise müügist tulu Tammeka fännid, kes teenisid fännide võõrsilreiside toetuseks 41 eurot.

Lisaks sellele väärib tähistamist fakt, et eilse mänguga saavutati korralik teetähis ka naiste liigajalgpalli publikuarvus. Tamme staadionile kogunenud 252 inimest püstitasid sellega Eesti rekordtulemuse.

Ürituse peakorraldaja Karina Kesvatera jäi esmakordselt korraldatud festivaliga äärmiselt rahule: "Esimene tagasiside oli, et üritus läks inimestele väga korda. Me kogusime heategevuseks meeldivalt suure summa ja ma usun, et me kõik oleme nõus, et hea tunne on teha head!

"Miks mitte ei võiks "Roosast jalgpallist" traditsioon saada? Ja ühtlasi... Mina ja naiskond täname kõiki, kes toetasid täna naiste jalgpalli. Me ootame teid edaspidigi meie kodumängudele," sõnas Kesvatera.

Tammeka tänab omalt poolt kõiki kaasalööjaid ja toetajaid, kes aitasid festivalist "Roosa jalgpall" teha mälestusväärse sündmuse ning rinnavähi ennetustööks märkimisväärse panuse anda.