Pärast Türgi võitu Albaania üle postitas Türgi jalgpalliliit sotsiaalmeediasse foto, millel Türgi mängijad teevad sõjalist saluuti, ning kirjutas pildi allkirjaks: ".. ja me pühendame selle võidu vapratele sõduritele ja meie märtritele."

Türgi jalgpallur Cenk Tosun, kes lõi albaanlaste vastu võiduvärava, laadis skandaalse pildi ka oma sotsiaalmeedia kontole ja kirjutas selle allkirjaks: "Meie rahvusele, eriti neile, kes panevad oma elu meie rahva pärast ohtu!"

Teiste seas "laikisid" seda postitust ka Saksamaa koondislased Ilkay Gündogan ja Emre Can, kes äsja Tallinnas Eesti koondise vastu mängisid.

Kuna Saksamaal puhkes sellest suur skandaal, sest inimesed ei mõistnud, kuidas saavad Saksamaa koondislased sõda toetada, pidid jalgpallurid avalikult vabandust paluma.

"Ma võtsin oma laigi tagasi, kui mõistsin, et see on poliitilise tagamõttega," teatas Gündogan.

Can andis teada, et laikis Tosuni fotot vaid seetõttu, sest tunneb Türgi jalgpallurit juba ammu ja on tema sõber. "Ma ei mõeldnud kordagi, mis selle fotoga tahetakse öelda. Ma olen igasuguse sõjategevuse vastu," kinnitas Can.

Sekkuma pidi isegi Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw, kes astus oma mängijate kaitseks välja: "Kes neid (Gündogan ja Can) lähemalt tunnevad, teavad väga hästi, et nad on igasuguse terrori ja sõja vastu. Nad kumbki ei tulnud selle peale, et see võiks olla poliitiline avaldus. Mulle sellest selgitusest piisab."

Löw pidi Saksamaa ajakirjanikele selle teema kohta aru andma ka eile hilisõhtul pärast 3:0 võidumängu Eesti üle. "Kuulsin sellest intsidendist alles enne väljalendu ning kuulsin ka seda, et nad võtsid oma laigi kohe maha. Nad on terrori ja sõja vastu. Ilkay andis parima vastuse väljakul, lüües kaks väravat ja juhtides meeskonda mitte kõige lihtsamas olukorras. Sain aru, et ta eemaldas oma laigi kohe ning see ei pidanud olema mingisugune poliitiline avaldus," sõnas Löw.