Klubi peamanager Boriss Šipunov märgib, et siiamaani ei ole meie maal keegi tegelenud futsali mängijate ettevalmistusega, futsali on mängima hakanud peamiselt need, kes on varem tegelenud tavalise jalgpalliga, kuigi oma olemuselt on need kaks erinevat spordiala.

„Seejuures areneb futsal meil küllalt kiiresti ning on järjest enam muutumas harrastusspordist professionaalseks spordialaks,“ ütleb Šipunov.

Kui lapsevanemad kahtlevad, kas panna laps futsali trenni, sest soovivad, et laps siiski mängiks jalgpalli, soovitab treener Oleg Kaljurand teha valik just nimelt futsali kasuks.

„Futsalil on rida eeliseid, eriti laste jaoks. Näiteks on lapsel futsali treeningutel võimalus puutuda palli sagedamini, mis tähendab, et ta omandab ka palliga töötamise tehnika alused kiiremini,“ selgitab Kaljurand. „Soovi korral on alati võimalik minna üle suurele väljakule. On palju näiteid selle kohta, kus suure jalgpalli tähed (näiteks Luis Figo) alustasid oma teed just futsaliga.“

Sealjuures on treeneri sõnul vastupidine tee hulga raskem – iga hea jalgpallur ei ole kaugeltki sama hea futsali mängija.

„Lisaks toimub kitsam spetsialiseerumine ja seega ka valik jalgpalli ja futsali vahel umbes 15 aastaselt. Nii et noor sportlane ja tema vanemad saavad aja jooksul otsustada, mis neile rohkem sobib – futsal või jalgpall,“ lisas Oleg Kaljurand.

Esimestele treeningutele, mis on täiesti tasuta, oodatakse kõiki lapsi vanuses 5-9 aastat. Seejärel jaotatakse nad vanuse kaupa gruppideks. Treeningutele saab tulla ühes kolmest linnaosast – Õismäel, Kesklinnas või Lasnamäel. Neid viivad läbi treenerid, kelle hulgas on Eesti futsali meistrivõistluste medalivõitjaid. Treeningute ajakava on kättesaadav klubi kodulehel.

Klubi „Cosmos“ (FC Cosmos) on võistkonna „Raketa“ uus nimetus. „Raketa“ on mitu aastat edukalt osalenud riigi futsali meistrivõistluste kõrgemas liigas.

Lisainformatsioon: www.fccosmos.ee