Laupäeval kell 19.30 Kadrioru staadionil algama pidanud kohtumine Kalevi ja Levadia vahel lükati seoses mängutulemuse manipuleerimisega edasi. Peakohtunik teatas mängu ärajäämisest pool tundi enne planeeritud avavilet.

21-aastane Liivamägi kuulub Martin Reimi juhendatavasse U-21 koondisesse, 20-aastane Karu mängis enamasti Kalevi duubelmeeskonnas, kuid on mänguminuteid saanud ka esindusmeeskonnas.

"Kahjuks on meil väga tugevad tunnistused, et nad osalesid tulemusega manipuleerimises, pakkudes oma võistkonnakaaslastele raha," rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele Kalevi klubi president Raimo Nõu.

"Pärast laupäeva on meile laekunud erinevaid vihjeid, muu hulgas ühest allikast seegi info, et selle kihlveo taga olijad olid ka Levadia mängijatele pakkunud nii-öelda boonust eduseisus jala lõdvaks mittelaskmise eest, et saavutada sobiv tulemus. Loodetavasti need mängijad pakkumist vastu ei võtnud, kuigi oleksid pidanud informeerima sellest jalgpalliliitu."

Seoses kihlveopettuste ja nüüd tagantjärele õhku kerkinud varasemate kahtlustega kaalub Tallinna Kalev suisa esindusmeeskonnast loobumist.

"Oleme äärmiselt pettunud, sest kuigi klubil on majanduslikult väga raske, siis praegune käitumine mõjus meie admistratsioonile väga rusuvalt," jätkas Nõu. "Kaalume, kuidas üldse esindusmeeskonnaga jätkata, sest praegu on tekkinud kahtlus, et varemgi on mitmeid mänge ära antud, mis teeb omakorda meie töö sponsorite saamisel väga raskeks. Üheks variandiks võib olla ka esindusvõistkondadest loobumine, sest Eestis on kohaliku tippjalgpalli arendamine väga raske töö."

Liivamägi ja Karu saatuse otsustab jalgpalliliit. "Võib arvata, et nad saavad pika keelu, sest tõendid on väga tugevad," lisas Nõu.