Jõuti seisukohale, et kui jalgpalliliit tagab avaliku üritusega kaasnevad nõudmised, siis tagab linn omalt poolt koostöös Eesti Televisiooniga mängu ülekande Vabaduse väljaku suurel ekraanil, teatas Raepress.

Samuti märgiti, et EJL võiks taotleda varakult avaliku ürituse loa 15. novembril toimuvale teise kohtumise ülekande vaatamisele, mis peetakse Iirimaal ja mille lõpptulemus on isegi olulisem, kui reedese mängu lõpptulemus.

Delfi avaldab jalgpalliliidu pöördumise täispikkuses:

Saatja: Eesti Jalgpalli Liit
Saaja: Tallinna Linnakantselei, hr Toomas Sepp
Kuupäev: 07.11.2011
Teema: Eesti – Iirimaa jalgpallikohtumise avalik näitamine

Austatud hr linnasekretär,
käesolevaga teeb Eesti Jalgpalli Liit Tallinna linnale ettepaneku näidata Vabaduse väljaku suurel ekraanil reedel, 11. novembril kell 21:45 algavat Eesti – Iirimaa jalgpalli Euroopa meistrivõistluste play-off mängu.
Eesti – Iirimaa kohtumine on meie spordiajaloo üks olulisemaid sündmusi, millele soovib kaasa elada hulgaliselt inimesi (sh välisturiste), kes kõik ei pääse A. Le Coq Arenale kohtumisele vahetult kaasa elama. Seetõttu on meie poole pöördunud mitmed huvilised, kes on uurinud, kas Tallinna linnal on kavas ka seda kohtumist, sarnaselt möödunud suvel ülisuure populaarsuse kogunud maailmameistrivõistluste finaalturniiri mängudele, Vabaduse väljaku ekraanil näidata.
Kuna mäng algab kell 21:45 ning lõpeb orienteeruvalt 23:30, siis mõistame, et sellest ning Vabaduse väljakul avaliku korra tagamise vajadusest lähtuvalt võib meie ettepaneku rahuldamine olla raskendatud, kuid loodame, et kuna tegemist on niivõrd olulise hetkega meie spordiajaloos, siis aitab see asja positiivsele lahendusele kaasa.
Eesti Jalgpalli Liit omalt poolt on juba suhelnud Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhatajaga, kes kinnitas, et garanteerib huvi korral Tallinna linnale antud kohtumise tasuta avaliku näitamise õigused.
Lugupidamisega,
Tõnu Sirel
Eesti Jalgpalli Liit
Peasekretär