E-jalgpalli turniiril Baltic eCup triumfeeris Vilniuse Žalgirise ründemees Matas Vareika, kes sai ühtlasi enda arvele võistluse peaauhinna 2300 eurot. Vareika alistas finaalis Narva Transi väravavahi Andreas Vaikla koondskooriga 6:1.

Vareika alustas esimest mängu kiire väravaga ja näitas kogu poolaja kindlat minemist. Vahetult enne pausi lisas ta ka teise. Leedukas kontrollis kindlalt teistki poolaega, lisades veel ühe ja võttes esimesest mängust lõpuks selge 3:0 võidu.

Sama kindel oli Vareika mäng ka teises kohtumises, kus sarnaselt võttis leedukas eduseisu vahetult enne poolaega. Erinevalt esimesest kohtumisest suutis aga Vaikla siiski teisel poolajal oma auvärava lüüa, kuid lõppseisu mõjutamiseks jäi sellest väheks. Kokku viienda ja kuuenda värava lõi veel ka Vareika ning Vaikla eksis penaltiga.

Seega lõpptulemuseks Vareika kuld, Vaikla hõbe – leedukale seejuures ka turniiri peaauhind 2300 eurot. Eestile Baltic eCupilt kaks medalit!

Pronksimees Allast

Ehkki kuldne auhind rändas Leedusse, tõi medali koju veel teinegi eestlane. Tallinna Kalevi Markus Allast hävitas pronksimängus Lätis Daugavpilsis palliva ukrainlase Stanislav Nechyporenko 7:3. Nechyporenko suutis seejuures esimeses mängus juhtima minna, ent kinkis siis järjest mitu võimalust ja kaotas peagi igasuguse šansi mängu naasta.

Allast tegi tugeva partii ka poolfinaalis, ent pidi siiski meister Vareikale lõpuks alla vanduma. Esimeses mängus tugevalt pallinud Allast alustas hästi ka teist matši, ent lasi lasi lõpuks Vareikal viigistada, mistõttu läks matš kuldse värava peale – seal oli resultatiivne juba hoo sisse saanud leedukas.

Teises poolfinaalis alistas Vaikla minimaalse tulemusega Nechyporenko, kes jäigi lõpuks medalist ilma.

Beljakov pudeneb veerandfinaalis

Mängupäeva alustati aga veel veerandfinaalidest, millest pool oli mängimata. Esimese lahingu pidasid Eesti kõrgliiga mängumehed – Nõmme Kaljus palliv Vladyslav Khomutov ja Allast, kus napilt jäi peale viimane.

Premium liiga mees oli aktsioonis ka teises paaris, kui Tallinna Legioni Semen Beljakov pidi alla vanduma hilisemale võidumehele Vareikale.

Kokku nelja päeva jooksul mängitud eel- ja põhiturniiril läksid ühtekokku vastamisi kümme Premium liiga, kümme Virsliga ja 11 A Lyga mängijat. Iga Balti riigi eelturniirilt pääses põhimatšidele neli parimat, seejuures neist omakorda neli parimat alustasid kohe veerandfinaalidest.

Turniiri peavõit oli 2300 eurot ja auhindu pani välja ka Red Bull. Kõik matšid mängiti FIFA 20-s ja Playstation 4 peal. Mänge kandis otse-eetris koos stuudiokommentaariga üle Delfi. Mänge aitasid üle kanda Paf ja OMfilmiStuudio.