Soomes toimunud alagrupiturnirniiril alistas Pärnu esmalt Kreeka klubi PAOK FC tulemusega 3:1, seejärel mängis tugeva Soome meistri Vantaa PK-35 vastu välja 0:0 viigi ning võitis täna Makedoonia võistkonna ŽFK Biljanini Izvori 3:1. Pärnu kuuest väravast neli lõid Margarita Žernosekova ja Olga Ivanova, ühe lisasid Aljona Malets ja Kairi Himanen.

Kuigi Vantaa klubi saavutas alagrupis tänu paremale väravate vahele esikoha, piisas Pärnule 7 punktist, et pääseda parima 2. koha naiskonnana edasi.

„Ei olegi veel kohale jõudnud, millega me hakkame saime. Täitsa tühi tunne on praegu. Isegi mängijaid ei suutnud eriti karjuda ja rõõmustada, vaid lasid pisaratel voolata,“ kirjeldas Pärnu JK peatreener Jüri Saar jalgpall.ee portaalile. „Uskumatu tulemus muidugi. Mõte edasipääsust on mitmeid kordi peast läbi käinud, aga et see nüüd teoks sai, on ikkagi uskumatu. Enne viimast mängu ei saanud öösel eriti magada, närv oli sees. Tänane võit tuli raskelt – me küll domineerisime, aga olime esimese kahe mänguga kaotanud palju jõudu.“

Pärnu JK saavutuse juures on eriti tähelepanuväärne, et tähiseni jõuti ilma oma kauaaegse liidri Anastassia Morkovkina panuseta – Eesti läbi aegade edukaim ründaja oli eemal vigastusega ja on tippvormist veel kaugel.

Pärnu JK naiskond jõuab tagasi Eestisse homme, 14. augustil kell 12:30 Tallinna D-terminali saabuva Tallinki laevaga.