Viimastel päevadel on erinevad Inglise väljaanded näinud vaeva Klavani kohta info hankimises, sest seni Augsburgis mänginud keskkaitsja pole seal maal just kuigi tuntud. Teeme siinkohal ülevaate portaali Squawka tutvustusest meie mehe kohta.

Kus ta mängib?

Klavan on füüsiline keskkaitsja, olles sinna pandud esimest korda AZ Alkmaari treeneri Louis van Gaali poolt. Hiljuti Manchester Unitedist kinga saanud treener andis Klavanile oma kaitseliinis 2008-09 hooajal võtmerolli ning näitas niiviisi Hollandi liigas 28-mängulist kaotuseta seeriat. Enne seda oli eestlane regulaarselt vasakkaitses. Karjääri alustas ta sootuks poolkaitses nagu tema isa Dzintar.

Klavani tugevused ja nõrkused

30-aastane pallur on viimase nelja aasta jooksul Augsburgis olnud rohkemgi kui kindel valik algrivistuses. Klavan on valmis oma keha ette viskama, et palli väravast eemale hoida ning sellist musklit on Jürgen Kloppile väga vaja.

Klavan on ka kindel sööduandja, olles eelmisel aastal Bundesligas näidanud 85-protsendilist söödutäpsust, mis on Augsburgi mängijatest kõige kõrgem. Liverpool saab Klavani näol endale ka ohtliku ja väärtusliku standardolukordades mängija.

Siiski, rõhutab portaal, saab olema huvitav näha, kuidas Klavan harjub uue rolliga. Varem oli ta meeskonna üks tähtsamaid mängijaid, nüüd aga üks paljudest valikutest Liverpooli koosseisus. Portaal muretseb, kas ta suudab ka varumängijana oma kvaliteedi säilitada.

Nõrkusena tuuakse Klavani puhul välja tema vahel veidi hooletut taklamist. Ta võib jääda võitlusse hiljaks ning ebavajalike vigadega meeskonnale palju pahandust tekitada. Seda juhtuvat küll iga aastaga järjest vähem, kuid kahjuks pole see ka päriselt ära kadunud.

Välja tuuakse veel üks võimas number - 30 blokeeritud lööki sooritas Klavan eelmisel aastal Bundesligas. Sellest parem number (33) on ette näidata vaid Klavani konkurendil Joel Matipil, kes toodi sel suvel Liverpooli Schalkest.

Miks Liverpool Klavanit vajab?

Paljud imestavad, miks vajab Liverpool just praegu 30-aastast kaitsjat, kui puudusi on ka teistes liinides. Üks põhjus on kindlasti Liverpooli hetkeseis keskkaitses, kust lahkusid hooaja lõppedes Martin Skrtel ja Kolo Toure. Tiago Ilori läheb Portugali koondisega olümpiamängudele, Mamadou Sakhod ja Joe Gomezi vaevavad vigastused.

Kui kui just keegi veel vigastada ei saa, siis alustavad ilmselt kolme nädala pärast keskkaitses Arsenali vastu Dejan Lovren ja Liverpooli teine uus täiendus Joel Matip, kuid Klavan pakub neile kindlat vahetust.

Eesti vs Norra jalgpall

Kui palju Klavan maksma läheb?

4,2 miljonit naela. Kloppi jaoks on see sellise kogenud kaitsja kohta soodne tehing, kuid Eesti jalgpalli jaoks tähendab see kõigi aegade kalleimat üleminekut. Usutakse, et Klavani palganumber ei tekita samuti Liverpooli eelarvesse just kuigi suurt auku.

Koondisekogemus

Klavan kannab juba alates 2012. aastast Eesti koondises kaptenipaela. Tema debüüt jääb aastasse 2003 ning selle ajaga on ta pidanud muljetavaldavad 108 kohtumist, millega ta platseerub Eesti mängijatest kaheksandale kohale.

Seda on rohkem kui teistel Liverpooli kaitsjatel kokku. Ülejäänud mehed: Sakho (28), Lovren (31), Matip (27), Ilori (0), Nathaniel Clyne (13), Alberto Moreno (3), Jon Flanagan (1). Kokku: 103.

Klavan on Arsenali fänn

Klavan on UEFA.com-ile antud intervjuus tunnistanud, et toetab Londoni Arsenali ajast, mil nad soetasid 2006. aastal väravavaht Mart Poomi. See inspireeris ka teda ühel päeval Premier League'is mängima.