Oper on Eesti koondise värvides löönud siiamaani 38 väravat 133-s kohtumises, olles taasiseseisvunud Eesti jalgpallikoondise kõige resultatiivsem väravakütt läbi aegade. Oma koondisedebüüdi tegi ta siniste särkide ridades juba 1995. aastal 17-aastase noormehena, sealt edasi on ta karjäär ainult edasi läinud. Ta kõige silmapaistvam koondisemäng oli ilma igasuguse kahtluseta kohtumine Venemaa vastu 2002. aastal, mil Oper tagus idanaabrite puuri kaks väravat, kinkides Eestile meeldejääva võidu. Samal aastal valiti Oper oodatult ka Eesti parimaks jalgpalluriks.

Koos Indrek Zelinskiga resultatiivse duo moodustanud Oper on jõudnud väravaid lüüa ka Kreeka, Portugali, Belgia, Valgevena, Läti, Slovakkia ja paljude teiste riikide vastu.

Klubidest esindas Oper aastate jooksul Eestis Pantrite, FC Flora, FC Lelle ja Pärnu Tervise värve, välismaal olid tema koduklubideks Aalborg BK (Taani), Moskva Torpedo (Venemaa), Kerkrade Roda (Holland), Shanghai Shenhua (Hiina), ADO Den Haag (Holland), AEK Larnaca (Küpros) ning Famagusta Néa Salamís (Küpros). Mehe karjääri segasid siiski pidevad vigastused, eriti viimastel aastatel.

Operi auhinnakappi kuulub mitu individuaalset tiitlit: Hõbepalli võitis ta 2001. ja 2005. aastal, Eesti parima jalgpalluri tiitli pälvis ründaja lisaks 2002. aastale ka 1999. ja 2005. aastal.

Mäng Gibraltari vastu on esimene maavõistluskohtumine Eesti publiku ees ka uue peatreeneri, Rootsist pärit Magnus Pehrssoni jaoks. Lisaks teeb koondisedebüüdi Itaalias treeniv 17-aastane Frank Liivak. "Andres mängib esimesel poolajal, aga kui kaua täpselt, seda ma veel ei tea. Mulle on kõige tähtsam, et meil on valikus juures üks ründaja, kes tõesti väga ihkab väravat lüüa," sõnas Pehrsson Operi ja Liivaku kohta.