Delfi Spordi jalgpalliajakirjanikud Madis Kalvet, Gunnar Leheste ja Raul Ojassaar koostasid igaüks eraldi ise oma tabeli, mille põhjal sai kokku suur toimetuse ennustus.

Mullu koostas sarnase ennustuse Ojassaar üksi ning see õnnestus pooles mahus: nimelt läks täppi kogu esiviisiku järjestus, tagantpoolt aga ülehinnati Tallinna Kalevi ja Pärnu Vapruse võimeid, alahinnati Tartu Tammekat, Viljandi Tulevikku ja FC Kuressaaret.

Niisiis: mida toob algav hooaeg? Alustame tagantpoolt. Sulgudes on iga toimetaja personaalne ennustus. Madis - M; Gunnar - G; Raul - R.

10. Maardu Linnameeskond (M: 10; G: 8; R: 10)

Maardu tõusis kõrgliigasse suurte lootustega, kuid liiga suuri täiendusi pole uue hooaja eel tehtud. Leping sõlmiti kahe jaapanlasega, kelle tasemest hakkame alles aimu saama. Esiliigas oldi küll kaks aastat järjest võimsad, kuid kas vastu suudetakse pidada ka kõrgliiga tambile?

9. FC Kuressaare (M: 9; G: 9; R: 9)

Kuressaare säilitas meeskonda oma mulluse talismani Sander Lahti ning sai erinevalt eelmisest aastast ka korralikult hooajaks ette valmistuda. Juurde saadi küll mõned kogenud mehed, kuid kas neil on piisavalt taset, et meeskond taas püsima jätta? Meie ennustajad prognoosivad kollektiivselt saarlasi üheksandaks.

8. Viljandi Tulevik (M: 7; G: 10; R: 8)

Viljandi oli meeskond, kelle puhul erinesid vastused kõige rohkem. Mullu saadi lõpuks Tallinna Kalevi ees seitsmes koht, kuid seda taaskord tänu suvel laenulepinguga suurematest klubidest toodud täiendustele. Kas sama mudel toimib ka seekord? Omajagu oleneb kindlasti ka sellest, kas välismaale ihkav Kaimar Saag liitub kodulinna meeskonnaga või mitte - vastasel korral võib ründes jõudu pisut väheks jääda.

7. Tallinna Kalev (M: 8; G: 6; R: 7)

Taas klubi, kelle puhul arvamused erinesid. Kahe hooaja vahel muutus meeskond palju: uueks peatreeneriks tuli värskelt mängijakarjääri lõpetanud Aleksandr Dmitrijev, suur verevahetus toimus ka koosseisus, kust lahkusid paljud head mängijad, kes asendati välismaalaste ja noortega. Joel Lindpere on öelnud, et suvel ollakse vajadusel valmis meeskonda täiendama - ehk kompenseerib see ka potentsiaalse nigela alguse.

6. Tartu Tammeka (M: 6; G: 7; R: 6)

Tammeka on kahe hooaja vahel säilitanud stabiilsuse ning lisanud ründeliini juurde ka Premium liigas väga kogenud ja tasemel mehe Albert Prosa, samas paistab, et eelmise hooaja komeedist Tristan Koskorist loobutakse. Päris Paide ja Transi masti meeskonnaga veel ilmselt tegemist pole, aga kas tagumise nelikuga suudetakse vahet hoida?

5. Paide Linnameeskond (M: 5; G: 4; R: 5)

Võrreldes eelmise hooajaga, kus suureks probleemiks oli kaitseliin, on tehtud olulisi täiendusi: Eestis kõvade nimedena on tiimi lisatud väravavaht Mait Toom ja äärekaitsja Karl Mööl. Kui ka leegionäridega täppi on pandud, võidakse kindlasti neljanda koha nimel heidelda. Üheks võtmekohaks ülejäänud "keskmikega" võitlemisel saab olema KTM-reegel ja koosseisu vastavalt klapitamine.

4. Narva Trans (M: 4; G: 5; R: 4)

Uus peatreener ja mitmed uued mängijad võivad tähendada, et hooaja alguses on käimasaamisega raskusi, aga Trans siiski edestab lõpuks meie ennustuses napilt Paidet. Paide tugevnemise tõttu läheb neil neljanda koha ehk viimase eurokoha säilitamine keeruliseks, aga viimastel aastatel on Trans teatud klubilise stabiilsuse siiski saavutanud.

3. Nõmme Kalju (M: 3; G: 3; R: 3)

Valitsev meister on omapärasel kombel kõigi meie ennustajate poolt suurest kolmikust sedapuhku viimaseks seatud. Tiitlit kaitsta on alati raskem kui seda võita. Eelmise aastaga võrreldes on meeskond pisut sügavam, aga vähegi tõsisem vigastustelaine võib olukorra taas hapraks muuta. Uutest nimedest on Kaljus tagasi Mikk Reintam ja Sander Puri, kes on mõlemad kindlasti Kaljule head täiendused. Mängulises mõttes tuleb kasuks ka see, et eelmise hooaja parimat väravakütti Liliut ei õnnestunud talvel rahaks teha - kõigi eelduste kohaselt proovitakse suvel uuesti.

2. FC Flora (M: 2; G: 2; R: 1)

Flora talve suurimaks märksõnaks on kindlasti Kostja - kuigi loobuti mullu superhooaja teinud Zakaria Beglarišvilist, saadi sisuliselt tema asemele Konstantin Vassiljev. Tipuründes anti välismaale nooruke Mark Anders Lepik, väravas võtab Mait Toomi lahkumise järel esikindad Richard Aland. Tipptiimidest on meeskonna sügavus kõige parem ning seda isegi juhul, kui Madis Vihmann ja Maksim Gussev samuti välismaale loovutatakse.

Raul: "Hooaja eel valdavad mind sageli naljakad ja kummalised sisetunded. Eelmisel aastal pani see tunne esikolmiku väga hästi paika, seekord ütleb seesama tunne, et tänavu on taas Flora aasta. Ehk võidetakse taas aastase pausi järel liiga? Konstantin Vassiljevi ettearvamatus on suur pluss, kuigi ma ei usu, et ta päris nii suuri numbreid näitab kui mullu Zakaria Beglarišvili."

1. FCI Levadia (M: 1; G: 1; R: 2)

Ühest küljest on Levadial tiitli võitmiseks just kui kõik olemas ning see peaks olema nende aasta - teisalt võib selline pinge lõpuks meeskonda ka seest sööma hakata. Koosseis sai paika Levadia jaoks vaat et rekordiliselt vara ning sügavust on korralikult, samuti kvaliteeti. Eestisse tagasi toodi näiteks siin paar hooaega tagasi säranud Joao Morelli, leegionäride puhul on mindud taas Ukraina-Vene suunal. Peatreener Aleksandar Rogić alustab klubi eesotsas teist pikka hooaega ning taas sisaldas ettevalmistus ka korralikku soojamaalaagrit. Kas sellest kõigest piisab, et nii keha kui vaim vastu peaksid?

Madis: "Usun, et Rogici plaanid ja süsteem toimivad aina paremini ja neil on võitmiseks piisavalt hea koosseis."

Gunnar: "Eelmisel aastal ei suutnud Aleksandar Rogic oma mängu erinevatel põhjustel õigeteks tulemusteks vormida. Rolli mängis kindlasti ka halva õnne faktor, aga see ei tohiks vabanduseks olla kellegi jaoks. Tänavu on pandud ettevalmistusele korralikult rõhku ning komplekteeritus on kindlasti võimaluste ja vajadustega tasakaalus. Sisetunne ütleb, et see aasta on Levadia aasta. Kui riietusruumis vibe hea püsib ja vigastustont külge ei tiku, läheb kõik nii, nagu peab. Lilleküla staadionile kolimine (alates kevadest või suvest, kui muru juba kannatab) oli serblasest treenerilt mängijate tervise seisukohalt mõistlik mõte. "

Kuula ka värsket jalgpallisaadet "Futboliit", kus samuti Premium liiga hooajale eelvaade tehti!

1x
00:00