Poola portaal Arkowcy kirjutab, et Sorga on sattunud mitme sealse tippklubi huviorbiiti. Sorgale on silma peale pannud Konstantin Vassiljevi endine koduklubi Bialystoki Jagiellonia ning samuti Poola tippude sekka kuuluv Poznani Lech.

„20-aastane ründaja pakub aga huvi ka Venemaa klubidele, kellel on võrreldes Poola tiimidega suuremad rahalised võimalused,“ lisas portaal.

Flora ja Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku poolt on eelnevalt räägitud, et Sorgale soovitakse leida sobilik mängupaik ja pea ees välismaale tormamist tahetakse vältida.

„Kui rääkida mängijatega, kes on käinud meilt välismaal testimas või laenulepinguga mängimas, siis enamik neist astub treeningutingimuste poolest sammu tagasi. Järelikult ei tasu uisapäisa tormata ja arvata, et mujal on kindlasti parem. Sorga tänavuse tugeva hooaja taga tasub väärtustada Flora treenerite temaga tehtud tööd. Seetõttu on tema jaoks ülioluline, et ta oleks keskkonnas, kus pannakse rõhku tema individuaalsele arengule,” arutles Flora spordidirektor Norbert Hurt hiljuti Eesti Päevalehe veergudel.

„Sorga on tõmmanud tähelepanu nii oma nooruse, löödud väravate kui ka mängijakvaliteedi poolest, sest tänapäeva infomaailmas ei jälgita enam pelgalt statistikat, vaid klubide jaoks on hõlpsasti kättesaadav ka mängija olemus,” märkis Pohlak. „Eelkõige on tänu sellele tiitlile tulnud muidugi hulk õnnekütte, aga Sorgal on FC Flora ja tema kasvatajaklubi TJK Legioni kujul ümber professionaalsed nõustajad. Nii on protsess püsinud kontrolli all. Kõige hullem on, kui igasugused agendihakatised hakkavad mängijat pakkuma, kuhu juhtub. Sellisel juhul kaob mängija tõsiseltvõetavus, ilma et ta sellest ise arugi saaks. Ideaalne ongi olukord, kus mängija järele suudetakse teha nõudlus, mitte teda ei pakuta. Või vähemalt peavad pakkumised olema väga täpselt suunatud ja läbi mõeldud. Viis aastat tagasi õnnestus FC Floral Karol Metsaga päris hästi selline olukord välja mängida. Sorga puhul on mulle teadaolevalt ka sellist parimal moel tekkinud huvi.”