Hetkel on Infonetil kaks vooru enne hooaja lõppu Premium liiga liidrina 74 punkti, järgnevad FC Flora ja FC Levadia 72 ning Nõmme Kalju 69 silmaga. Kaljul on aga üks mäng varuks - täna õhtul kell 19 minnakse vastamisi liiga punase laterna Rakvere Tarvaga. Laupäeval kohtub Flora kodus Sillamäega, Levadia võõrsil Rakverega ning Kalju võõrsil Tammekaga.

Kui Flora-Levadia-Kalju kolmik kõik eelmainitud kohtumised võidab ning Infonet Paidega viigistab, olekski viimase vooru eel seis haruldaselt põnev - kõigil neljal meeskonnal oleks koos 75 punkti. Kirsi tordile lisab asjaolu, et viimases voorus lähevad omavahel vastamisi Flora - Levadia ning Kalju - Infonet!

Haruldane juhus, harva kasutatud reegel

Seega pole üldse väike võimalus, et kasutusele tuleb võtta Eesti meistriliiga juhendi punkt, mida on viimase 25 aasta jooksul seni vaja läinud vaid ühe korra. Selle kohaselt viib jalgpalliliit kahe esimese võistkonna punktide võrdsuse korral läbi lisamängu; kui võrdselt punkte on enam kui kahel tiimil, korraldatakse lausa lisaturniir.

Võimalus lisamänguks on olemas ka ilma Infoneti ja Paide viigimänguta, kuid koos sellega oleks laual täiesti tõsine variant, et jalgpalliliit peaks korraldama lisaturniiri koguni nelja meeskonna vahel, mis paiskaks segi aga Eesti koondise plaanid.

Eesti Jalgpalli Liidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul on vutiliit potentsiaalsed sündmuste käigud juba läbi mänginud ning teatud kompromissidega ka võimaliku(d) lisamängu(de) kuupäeva(d) paika pannud.

"Oleme kõige "mustemaks" stsenaariumiks valmis," kinnitab Uiboleht. "Maailma mastaabis on suur haruldus on juba see, kui niivõrd pika hooaja järel kaks meeskonda esikohal võrdsete punktidega lõpetavad, rääkimata siis juba kolmest või neljast tiimist."

FC Infonet vs FC Levadia

Lisamängude plaan paigas

Kahe võistkonna võrdsel pulgal lõpetamise puhul toimuks lisamäng teisipäeval, 8. novembril kell 19 A. Le Coq Arenal. Lisaturniiri korral lükkuks selle pidamine aga edasi, sest vahepeal peetakse koondisemänge. Eesti koondis mängib 13. novembri õhtul võõrsil MM-valikmängu Belgiaga.

"Kolme võistkonna turniiri korral oleksid kuupäevadeks 19. november, 23. november ning 27. november. Selle turniiri korraldame mõistagi meie ning see saaks samuti toimuma A. Le Coq Arenal," valgustas Uiboleht. "Nelja meeskonna turniiri korral oleksid mängupäevad samad, kuid igal päeval toimuksid korraga kaks matši ning kõik meeskonnad saaksid vähemalt ühe mängu ka oma koduväljakul pidada."

Mängude järjestuse ning selle, millised meeskonnad saavad kodus pidada kaks ja millised ühe mängu, määrab loos. Ühe väikese erandiga - kuna 23. november on kolmapäev, siis tuleb sel kuupäeval pidada kohtumised õhtusel ajal ning selleks on piisav valgustus vaid Flora ja Infoneti kodustaadionitel.

Mis saaks aga siis, kui ka lisaturniir viigiliselt lõppeks? "Lisaturniiri juhendi paneme paika siis, kui selleks vajadus tekib. Üks võimalus on teha nii, et kõik mängud mängitakse lisaaja või penaltite abil ühe meeskonna võiduni välja," spekuleeris Uiboleht.

Kelle saab Kariibi merele kaasa võtta Martin Reim?

Kes hakkavad koondise eest mängima?

Sellise turniiri korraldamise korral jääks paratamatult vaeslapse rolli Eesti koondise eksootiline Kariibi mere turnee - 19. novembril sõidetakse külla Saint Kittsile ja Nevisele, 22. novembril Antigua ja Barbuda esindusele. Nelja meeskonnaga lisaturniiri stsenaariumi korral jääks koondisest eemale väga suur hulk mängijaid, sest Kariibi merele sõitva koondise tuumik koosneks Martin Reimi plaani kohaselt suuresti just nimelt Premium liiga esinelikumeeskondade palluritest.

Kõigele lisaks ei ole sajaprotsendiliselt kindel, et ka välismaal pallivad mängijad klubide juurest koondisesse lubatakse, kuna väljaspool ametlikku "koondiseakent" toimuvateks matšideks pole klubidel kohustust oma mängijaid vabaks lasta.

"Selle pärast me ei muretse - tavapäraselt pole sellest probleemi olnud," rahustab Uiboleht, lisades veel, et isegi ilma esineliku klubide mängijateta saaks Martin Reim kokku piisavalt mehi, keda teisele poole maakera kaasa võtta.