Sõltuvalt istekohtade arvust võib Sportland Arenal pidada noorte (alates 200 istekohta), naiste ja U-21 (alates 1500 istekohta) ning meeste (alates 4500 istekohta) valikmänge. Samuti võib vähemalt 1500 istekoha olemasolul pidada eurosarja esimeste ringide kohtumisi ning vähemalt 4500 istekoha puhul ka hilisemate eurosarja ringide mänge, vahendab Eesti Jalgpalli Liidu koduleht.

FIFA kõrgeima kategooria väljastamisele eelnesid põhjalikud testid, mille viis läbi FIFA poolt kinnitatud sõltumatu testlabor ISA Sport. Testimise käigus kontrolliti väljaku täitekihi ja täitekummi paksust ja ühtlast paiknemist, aluskatte elastkihti, vee läbilaskvust, kunstmurukatte materjalide sertifikaate ning võeti proov nii kummikattest, liivakihist kui ka kunstmurust.

Lisaks kontrolliti väljaku omadusi – palli veeremist erinevates väljaku osades ja erinevates suundades, palli põrkamist nii otse kui ka nurga all, milleks oli testijatel spetsiaalne tehnikaga ühendatud pall, ning katte haakuvust, mida kontrolliti spetsiaalse saapaga.

FIFA litsents tähendab ka seda, et suurt rõhku tuleb panna väljaku aastaringsele hooldusele.

"Sportland Arena annab meie koondistele ja klubidele ühe lisavõimaluse mängudeks ja kindlustab väga heal tasemel treeningtingimused ka raskemates ilmaoludes, kuid loomulikult on meie esimene eelistus endiselt loodusliku muruga väljakute kasutamine," märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel.

"Väga positiivne - pall liigub hästi, seal peal on rõõm treeninguid läbi viia," hindas igapäevaselt seal tegutsev FC Flora peatreener Martin Reim.

"Sügisel mängisin uuel kattel ühe mängu ka ise – väga hea väljak, pehme ja jalgu säästev," märkis FC Levadia abitreener, endine tippmängija Indrek Zelinski. "Kui tavaliselt liigub pall kunstmuruväljakul kiiremini kui naturaalmurul, siis Sportland Arena uuel kattel on palli liikumiskiirus sarnane naturaalmurule."