6. juulil kell 14:00 on Eesti Jalgpalli Liidu Tallinna Noorte Treeningkeskuses (Kotka 12a/Spordi 11a) vastamisi näitlejate noortekoondis ja Eesti jalgpallipere võistkond.

"Lavakunstikoolis on juba aastaid traditsioon, et kui võetakse vastu uus kursus teatritudengeid, siis korraldatakse jalgpallikohtumine, kus omavahel võtavad mõõtu vastselt kooli võetud noored ja seal juba kaks aastat õppinud tudengid. Kuivõrd viimastel aastatel võib noorte teatritegijate seas täheldada jalgpallilembuse tõusu ning nüüdne kohtumine jalgpalliliidu võistkonnaga toimub seoses U-19 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriga, esindab Eesti teatritki noortekoondis," selgitas näitlejate võistkonna eestvedaja Jaak Prints.

"Meeskond koosneb teatritudengitest ja värskelt teatrikooli lõpetanutest, sekka mõned veidi vanemad näitlejad - nagu olümpiakoondiski, kus võib kasutada kolme vanemat pallurit. Paar nime jätaksin hetkel siiski saladusse, sest nende osalemine pole veel päris kindel. Las siis nad olla pigem meeldivaks üllatuseks, kui neil õnnestub ses kohtumises platsile joosta," lisas Prints.

Hetkeseisuga on kaasa tegemas Jaak Prints (teater NO99), Kristjan Üksküla (Linnateater), Paavo Piik (Linnateater), Henrik Kalmet (Linnateater), Karl-Andreas Kalmet (Linnateater), Sander Pukk (Ugala), Ragnar Uustal (EMTA lavakunstikooli XXVI lend), Jarmo Reha (XXVI), Reimo Sagor (XXVI) Jörgen Liik (XXVI), Markus Dvinjaninov (XXVI), Ott Raidmets (XXVII), Markus Habakukk (XXVII), Kaarel Targo (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia X lend) ja Kalju-Karl Kivi (EKA stsenograafia).

Jalgpallipere eest jooksevad väljakule Tarmo Rüütli, Martin Reim, Marko Kristal, Meelis Rooba, ekskoondislane Urmas Kirs, kommertsdirektor Toomas Vara, koondise arst Kaspar Rõivassepp, litsentsikomisjoni esimees Janno Kaljuvee, JK Tallinna Kalevi president Raimo Nõu ning meediapartneri Õhtulehe ajakirjaniud Ott Järvela, Andres Vaher ja Märt Roosna.

Haapsalu staadionil kohtuvad 6. juulil kell 15:00 Haapsalu linnavalitsuse ja Augustibluusi võistkonna vahel. Kaasa mängivad Ivo Varts, Martti Mutli, Kaarel Kose, Tanel Padar, Raul Ukareda, Indrek Ditmann, Teet Koljal, Clyde Peniainen ja Andres Kask. Haapsalu jooksevad platsile ka linnapea Urmas Sukles, linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid ja spordijuht Veiko Pärnaste. Augustibluus toimub 17.-18. augustil Haapsalu Piiskopilinnuses.

Rakveres leiab 7. juulil kell 12 aset omapärane vutimäng - teatrifestivali Baltoscandal viimase päeva lõuna ajal kohtuvad Rahvaaia hoolikalt valitud muruplatsil Baltoscandali küünikud ja romantikud, et omavaheliste suhete jõujooned taaskord maha märkida. See on jalgpallimatš, mille reeglid on sama muutuvad nagu elu ise. Kõik võivad osaleda ja poolte vahetamine on lubatud igal suvalisel ajahetkel. Kindel on vaid see, et sport seekord ei võida.