Soomlane on esimese aastaga ära õppinud eesti keele, sest tema sõnul on suhtlemine mängijatega väga oluline. „Alguses ei teadnud ma üldse, kuidas teised treenerid ja ka mängijad mind vastu võtavad, aga kõik on olnud väga professionaalne. Teen koostööd mitme treeneriga ja Mart Poomiga töötame koos iganädalaselt,“ ütles 27-aastane Nieminen.

„Hakkan aru saama, mis toimub Eesti jalgpallis ja milline on väravavahtide tase. Tegin analüüsi eelnevate aastate mängudest ning asusin sellest seisust tööle. Olen siiani analüüsinud lisaks kõikidele treeningutele ka 150 mängu, olen meie nõrgad kohad üles leidnud ja teen oma parima, et neid vigu parandada. 60% väravatest on meile löödud 1-1 olukordadest ehk väravavahtide reaktsioon võiks olla parem,“ selgitas ta.

„Meie väravavahid pole tehniliselt kõige paremad. Lisaks tehnikale, mida peab neile selgeks õpetama klubi, olen keskendunud palju mängu taktikalisele poolele. Filmin iga treeningut, mille järel saan teha põhjalikuma analüüsi ja selle noorele väravavahile edastada. Kuna kohtume noortekoondiste väravavahtidega 4-5 korda kuus, on see maksimaalne viis saadud aja kasutamiseks,“ ütles Nieminen.

„Eesti väravavahid õpivad kiiresti ja tahavad seda teha. Mul on väga hea meel, kui nad võtavad noortekoondise treeningult saadud teadmisi kaasa ja tahavad tööd edasi teha oma koduklubis. See on väga oluline!“ lisas Nieminen.