Kuigi ründava iseloomuga Kingil oli veel kehtiv leping ka FC Levadiaga, siis Eesti klubi mängijat kinni ei hoidnud. "Väga okei oli nende poolt kõik. Olime juba enne asjad omavahel läbi rääkinud ja nemad ühtegi takistust ei teinud," räägib Kink.

Ta avaldab, et sisuline kokkulepe SJK-ga sai sõlmitud täna. "Ega peas oli juba asi varem läbi mõeldud, aga täna ütlesin klubile jah-sõna ära. Ilmselt nüüd neljapäeval lähen Soome ja siis paneme ka ametlikud allkirjad lepingule."

Hiljuti viibis Kink uue koduklubiga treeninglaagris Saudi Araabias. Ka sealt saadud emotsioonid olid üdini positiivsed. "Kõik oli väga professionaalne ja andis kinnitust, et sooviksin sinna jääda. Rääkisin veel Mihkliga (Eesti koondise esiväravavaht Mihkel Aksalu on SJK kapten - toim.), ka temal oli klubi kohta vaid positiivset öelda. Lisades siia, et nüüd rajatakse neil uus staadion ning klubi saab osaleda Meistrite liigas, siis on kahtlemata põnev tulevikule ette vaadata."

Milliseid esmärke 30-aastane mängumees endale algavaks hooajaks seab? "Raske konkreetselt öelda. Ma pole ju veel treeneriga täpselt rääkinud, mis minu roll võiks olla. Aga eks ma ründefaasis mängima hakkan, vajadusel kas siis päris tipus või ääres. Seega soovingi aidata meeskonda väravate ja resultatiivsete söötudega."
Koondisekutse oleks klubiesituste loogiline jätk
Soome meisterklubisse siirduv Tarmo Kink
2015. aastal pool hooaega Levadiaga kaasa mänginud Tarmo Kink lõppenud EM-valiktsüklis üheski kohtumises Eesti koondise koosseisu ei kuulunud. Viimane kord kandis ta sinisärki 2014. aasta juunis sõprusmängus Tadžikistani vastu. Kas SJK-s võiks Kink end taas ka Magnus Pehrssoni valikusse mängida?

"Eks ole näha. Otseselt ma sellele ei mõtle. Nagu ütlesin, soovin eelkõige klubis läbi murda ja aidata neil oma eesmärke saavutada. Kui seeläbi tuleb ka koondisekutse, on see ainult boonus ja loogiline jätk," lausus Kink lõpetuseks.

Kingile on Soome ja SJK näol tegu seitsmenda välisliigaga. Varasemalt on ta jõudnud pallida Venemaal (Moskva Spartak), Ungaris (Györi ETO; Kaposvar), Inglismaal (Middlesbrough), Ukrainas (Lvivi Karpatõ), Itaalias (Varese) ja Šotimaal (Inverness).