Fääri saarte mõlemad väravad sündisid 11 meetri karistuslöökide järel. 42. minutil hoidis Sander Puri nurgalöögi ajal kahe käega kaitsjat kinni ja kohtunik määras penalti. Fróði Benjaminsen realiseeris selle ja viis kodumeeskonna 1:0 juhtima.

Teise poolaja alguses kukutas Dmitri Kruglov karistusalas Arnbjørn Hanseni. Benjaminseni penalti Pareiko küll tõrjus enda ette, kuid esimesena jõudis pallini Hansen, kes lõi teise värava. Viimased 35 minutit mängis Eesti vähemuses, sest Sander Puri teenis 56. minutil teise kollase kaardi.

EMi valiksarja C-alagruppi juhib Itaalia 16 punktiga (6-st mängust), järgnevad Sloveenia 11 (7), Serbia 8 (6), Eesti 7 (7), Põhja-iirimaa 6 (5) ja Fääri saared 4 (7) punktiga.

Eestil jääb veel mängida võõrsil Sloveeniaga (2. september) ning kodus ja võõrsil Põhja-Iirimaaga (6. september/ 7. oktoober)

Mängu käik:
Fääri saared - Eesti 2:0 (1:0)
42. Fróði Benjaminsen (penalti), 46. Arnbjørn Hansen

II poolaeg:

Mäng on lõppenud. Väga valus kaotus.

89. Piiroja pääseb Eesti karistuslöögi järel värava eest vabalt peaga löögile, kuid pall lendab mööda.

86. minut: Nurgalöök Fääri saartele. Mängivad lühidalt lahti ja üritavad nurgalipu juures palli hoida. Kodumeeskonna selge taktika on lihtsalt aega viita ja eduseisu hoida.

82. minut: Vassiljev lööb kaugelt. Fääri saarte väravavaht Jakup Mikkelsen pillab korraks palli, kuid saab selle siis enda valdusse.

77. minut: Fääri saarte mängijad on tõmbunud kaitsesse. Eesti üritab, kuid kodumeeskonna kaitse peab.

72. minut: Eestil tekib väike võimalus, kuid Zenjov lööb terava nurga alt küljevõrku.

66. minut: Gert Kams tuleb Ahjupera asemele.

64. minut: Saag pääseb Zenjovi söödu järel karistusalas väravavahiga silmitsi ja lööb kõrgelt üle värava! MILLINE VÕIMALUS!

62. minut: Eesti ei suuda vähemuses ohtlikke olukordi luua. Väga raske on mängu päästa.

58. minut: Fääri saarte nurgalöögi järel midagi ohtlikku ei teki.

56. minut: Sander Puri teeb vea ja virutab kohtuniku vile järel palli vihaselt vastu maad. Tulemuseks teine kollane kaart ja Eesti jääb vähemusse!

46. minut: Fróði Benjaminseni penalti Pareiko tõrjub palli enda ette, kuid esimesena on jaol Arnbjørn Hansen, kes lööb 2:0 FÄÄRIDELE!

46. minut: KOHUTAV ALGUS! Dmitri Kruglov kukutab karistusalas Arnbjørn Hanseni ja kohtunik määrab taas penalti.

Teine poolaeg on alanud.

I poolaeg:

Avapoolaeg on lõppenud. Eesti on kaotusseisus 0:1.

42. minut: Sander Puri hoiab nurgalöögi ajal kahe käega kaitsjat kinni ja kohtunik määrab penalti. Fróði Benjaminsen realiseerib penalti ja 1:0 FÄÄRIDELE! Puri sai ka kollase kaardi.

36. minut: Eesti teenib teise nurgalöögi. Vassiljev annab, midagi ohtlikku ei sünni.

29. minut: Kodumeeskond jõuab nurgalöögi järel pealelöögini. Pareiko tõrjub.

27. minut: Eesti ilus kontrarünnak. Sergei Zenjov lõi karistusala joonelt posti. 1:0 OLI ÕHUS!

21. minut: Ahjupera lööb kaugelt peale, kuid mööda.

18. minut: Vassiljevi kauglöök lendab kaitsjatest nurgalöögiks. Eesti esimese nurgalöögi järel on Fääri saarte kaitsemängijad karistusalas parajas segaduses, kuid lõpuks lüüakse pall siiski puhtaks.

15. minut: Tarmo Kink teeb pealelöögi, kuid pall vuhiseb väravast mööda.

13. minut: Kodumeeskond jõuab esimese pealelöögini. Arnbjorn T. Hanseni löögi karistusala joonelt Pareiko püüab raskusteta.

10. minut: Seis ikka 0:0. Pärast Saagi supervõimalust pole enam ohtlikke olukordi olnud. Tugev tuul on avapoolajal Pareiko värava suunas.

4. minut: Muru tundub olema tõesti kehva kvaliteediga, millele vihjas ka peatreener Tarmo Rüütli. Juba nelja minutiga on palju murutükke lahti...

1. minut: Kaimar Saag pääses väravavahiga üks-ühe vastu, kuid lööb napilt mööda! MILLINE VÕIMALUS!

Mäng on alanud.

Algkoosseisud:

Fääri saared: 1-Jakup Mikkelsen, 2-Jonas Tor Næs, 3-Einar T. Hansen, 4-Atli Gregersen, 5-Rogvi Baldvinsson, 6-Atli Danielsen, 7-Fróði Benjaminsen, 8-Hjalgrím Elttor, 9-Pol Johannus Justinussen, 10-Arnbjørn T. Hansen, 11-Christian Lamhauge Holst.

Eesti: 1-Sergei Pareiko, 17-Enar Jääger, 3-Taavi Rähn, 4-Raio Piiroja, 5-Dmitri Kruglov, 10-Sergei Zenjov, 14-Konstantin Vassiljev, 7-Sander Puri, 9-Tarmo Kink, 20-Kaimar Saag, 18-Jarmo Ahjupera.
Varus: 22-Artur Kotenko, 19-Alo Bärengrub, 23-Taijo Teniste, 8-Sergei Mošnikov, 16-Gert Kams, 2-Andrei Sidorenkov, 21-Andrei Stepanov.

Mängu eel:

Fääri saartel viibiv ajakirjanik Sulev Oll kirjutab Maalehes, et tund aega enne mängu on ilm mängupaigas, Svangaskardi staadionil Toftiris, päikesepaisteline, kuid tibutab ka kerget vihma.

Samas muutub ilm Fääri saartel väga kiireti. Teekonnal saarte pealinnast Torshavnist umbes kolmveerand tunni kaugusel asuvasse mängupaika sadas pidevalt vihma ning pilved rippusid lausa mägede kohal.

Staadionil on ka väga tuuline, mütsi peashoidmisega on raskusi. Õhutemperatuuriks näitas teeäärne kraadiklaas 6 soojakraadi.

Eesti koondis on mängupaigas kohal, siin viibib ka kümneid Eesti koondise fänne.

--------------------

Mullu augustis alanud valiktsükli esimeses mängus kohtus Eesti just Fääridega ning sai A. Le Coq Arenal äärmiselt raske 2:1 võidu. Eesti väravad lõid kohtumise üleminutitel Kaimar Saag ja Raio Piiroja.

Et säiliks lootus EM-finaalturniirile jõuda ehk alagrupis kahe parema hulka tulla ei ole muud pääsu kui väikeriigi koondist ka võõrsil võita. Seni on valikmängudes kohtutud kolm korda ja Eesti kõik mängud võitnud. 2000. aasta EM-valiksarjas võitsime kodus 5:0 ja võõrsil 2:0. Samas sõprusmängudes on seis võrdne, mõlemal üks võit, üks viik ja üks kaotus.

Käesolevas valiktsüklis on Fäärid kodustes mängudes kaotanud Serbiale 0:3 ja Sloveeniale 0:2 ning viigistanud Põhja-Iirmaaga 1:1.

Võit Fääride üle tõstaks Eesti C grupis Itaalia ja Sloveenia järel kolmandale kohale. Punkte oleks siis meeskondadel vastavalt 16, 11 ja 10.  HETKE TABELISEIS