Eesti koondises 30 mänguga 4 väravat löönud Teever sai jala valgeks ka tänases 5:0 võidumängus Infoneti üle ja seeläbi jõudis lõpule ründaja isiklikus plaanis edukaim klubihooaeg. Kunagi varem polnud ta ühel meistriliiga hooajal löönud sedapalju väravaid - eelnev tippmark pärines 2008. aastast, mil Teever Nõmme Kalju särgis võrku 22 puhul sahistas.

Kuna 32-aastane mängumees tõusis viimasel ajal ka regulaarseks koondislaseks, oligi ootamatu, kui ründaja mängujärgselt ajakirjanikele kommentaare jagades muuhulgas karjääri võimalikust lõpetamisest teatas.

Ei tundnud enam jalgpallist nii suurt rõõmu

Alates 2012. aasta suvest Levadias pallinud Teever andis mõista, et viimasel hooajal ei tundnud ta jalgpallist enam sedavõrd suurt rõõmu kui varem. Samuti tõdes ta, et järjekordne hooajaeelne ettevalmistus miinuskraadidega kunstmuruväljakutel pole see, milleks ta enam motivatsiooni leiab.

"See aasta terve hooaeg läks nii, et ei saanud jalgpallist nii palju tagasi, kui lootsin. Lõin küll väravaid ja võiks ju rahul olla, aga ei tundnud ikkagi täit rõõmu. Oli ainult 2-3 mängu, kus oli tunne, et tasub jalgpalli mängida - see oli siis, kui Kaljut ja Florat kaotusseisust võitsime ja ise ka ära lõin. Muidu lõpeb mäng ära, lähed tavarutiini tagasi ja ei saanudki viimasel ajal enam nii palju "kaiffi", kui olen tahtnud ja lootnud," oli Teever aus ja avameelne.

Ta jätkas: "Mõtlesin, et koondisepaus ehk annab motivatsiooni juurde, kõik on professionaalne ja nii edasi. Aga istusin seal Wembleyl (Inglismaa koondise kodustaadion - toim.) ja ei olnud päris õiget tunnet - asi polnud isegi selles, et mängu ei saanud. Suvel ütlesin ju ka, et võin lõpetada kui meistriks tuleme, aga usun, et parima väravakütina pole ka paha lõpetada."

"Neli aastat on siin Eestis järjest samad vastased ja samad mängud olnud. Siis mõelda jälle, et hooaja ettevalmistus siin Männiku või A. Le Coqi hallis. No ei ole praegu seda tunnet, et tahaks seal jõledalt rassida. Usun, et motivatsioonikarikas on praegu täis saanud. Mõelda praegu, et mängi ja treeni siin hallis -20 kraadiga, no ei! Lihtsalt sai peatükk praegu läbi. Keha ka ei ole päris see enam, pärast mänge oli ka pühapäeviti ikka väga kange olla," lisas Teever, kes kogu intervjuu ajal ülimat positiivset meeleolu hoiab.

Rootsi ja Norra esiliigad ei paeluks

Siiski päris lõplikult ja raudselt Teever putsasid varna riputada ei soovi. Ta lisas, et nüüd läheb ta paarinädalasele puhkusele Aasiasse, proovides seal hõbemedaliga lõppenud hooajast rahulikult taastuda. Ka on Teeveril detsembrist võimalik hakata tegema nii-öelda igapäevatööd ühe hea sõbra firmas.

"Ei taha veel täpselt öelda kus. Eks ma proovin ikka spordiga seotuks jääda, aga pärast ikka ei tule midagi välja ja siis näeme jälle kuskil hooaja avamisel - te küsite, mis tööst sai ja mina jälle tõestan end mõnele uuele treenerile higimull otsa ees," ei soovinud Teever täpsemalt veel uut töövaldkonda avalikustada.

2013. ja 2014. aastal Levadiaga meistriks tulnud vanameister tõdes veel, et kui peaks tulema mõni ahvatlev pakkumine näiteks Aasiast või Ameerikast, siis kaaluks ta otsuse ümber muutmist. Skandinaavia või Kesk-Euroopa madalamad liigad teda enam aga ei paeluks.

Lõplik otsus jaanuaris

Samuti lisas mängumees, et vähemalt mõneks ajaks soovib ta suurest jalgpallist võtta täieliku puhkuse. Edaspidi hoiab ta end vormis saali- ja rannajalgpalli mängides. Kui Teever ikkagi ümber peaks mõtlema, lubas ta seda teha hiljemalt jaanuariks. Hetkel on ta aga tugevalt veendunud, et tänane mäng Kadrioru staadionil võis jääda tema profikarjääri viimaseks.

"Teen siin pisut muid asju ja kui jaanuari keskpaigaks nii kõvasti vutti igatsema ei hakka, siis suure tõenäosusega tõmban joone alla," avaldas Teever.

Ootamatu lõpetamisotsuse juures tuli teemaks ka senise treeneriduo Marko Kristali ja Indrek Zelinski ametist lahkumine. "Nemad mind siia võtsid ja mul neile etteheiteid pole. Kokku olime kolm ja pool aastat koos. Kaks kulda, kaks hõbedat, paar karikavõitu - kõige hullem nagu pole," tõdes Teever lõbusalt, et kogu Levadia juhtkonna ja treeneritega oli tema läbisaamine hea.